Korea ribid
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine

Koostisosad
Põhiroog
-
Ribi3 kg
-
Küüslauk5 küüs (-nt)
-
Ingver1 spl
-
Sojakaste50 ml
-
Äädikas (12%)50 ml
-
Mesi3 g
-
Seesamiõli2 spl
-
Tšillipasta / tšillipulber4 tl
-
Maisitärklis1 tl
-
Õli50 ml
Marinaad
-
Õunaäädikas50 ml
-
Mesi3 g
-
Sojakaste50 ml
-
Õli50 ml
-
Pipar
-
Ingver3 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koori ja haki küüslauk ning ingver. Sega teiste koostisosadega ning maitse, lisa koostisaineid vastavalt vajadusele.
Pane ribid kahekordsetesse kilekottidesse ja vala sisse marinaad. Sulge kotid ja jäta ööseks külmkappi. Võid selle aja jooksul kotte paar korda ümber pöörata.
Kuumuta ahi 150 °C-ni.
Küpseta ribisid ahjus ühelt poolt 45 minutit, keera seejärel ümber ja küpseta teiselt poolt veel 45 minutit. Jäta marinaad alles.
Aja marinaad keema. Lisa sellele natuke maisitärklist, et konsistents oleks ühtlane. Vala kaste ribidele vahetult enne serveerimist. Serveeri äädika, seesamiõli, laimi ja tšilliga vürtsitatud spinatilehtede ning kimchiga.