Korea ribid

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Korea ribid

Koostisosad

Põhiroog

  • Ribi
     3 kg
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Ingver
     1 spl
  • Sojakaste
     50 ml
  • Äädikas (12%)
     50 ml
  • Mesi
     3 g
  • Seesamiõli
     2 spl
  • Tšillipasta / tšillipulber
     4 tl
  • Maisitärklis
     1 tl
  • Õli
     50 ml

Marinaad

  • Õunaäädikas
     50 ml
  • Mesi
     3 g
  • Sojakaste
     50 ml
  • Õli
     50 ml
  • Pipar
     
  • Ingver
     3 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ribid sobivad suurepäraselt pidulikel puhkudel pakkumiseks. Proovi ribisid marineerida koreapäraselt küüslaugu, ingveri, soja, mee, seesamiõli, äädika ja tšillipastaga. Imemaitsev!

Koori ja haki küüslauk ning ingver. Sega teiste koostisosadega ning maitse, lisa koostisaineid vastavalt vajadusele. 

Pane ribid kahekordsetesse kilekottidesse ja vala sisse marinaad. Sulge kotid ja jäta ööseks külmkappi. Võid selle aja jooksul kotte paar korda ümber pöörata.
Kuumuta ahi 150 °C-ni.
Küpseta ribisid ahjus ühelt poolt 45 minutit, keera seejärel ümber ja küpseta teiselt poolt veel 45 minutit. Jäta marinaad alles.

Aja marinaad keema. Lisa sellele natuke maisitärklist, et konsistents oleks ühtlane. Vala kaste ribidele vahetult enne serveerimist. Serveeri äädika, seesamiõli, laimi ja tšilliga vürtsitatud spinatilehtede ning kimchiga.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne