Korea ribid

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Korea ribid

Koostisosad

  • Ribi
     3 kg
  • Küüslauk
     5 küüs (-nt)
  • Ingver
     1 spl
  • Sojakaste
     50 ml
  • Äädikas (12%)
     50 ml
  • Mesi
     3 spl
  • Seesamiõli
     2 spl
  • Tšillipasta / tšillipulber
     4 tl
  • Maisitärklis
     1 tl
  •  50 ml

  •  50 ml
  •  3 spl
  •  50 ml
  •  50 ml
  •  
  •  3 spl

  •  1.5 kg
  •  100 ml
  •  2 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ribid sobivad suurepäraselt pidulikel puhkudel pakkumiseks. Proovi ribisid marineerida koreapäraselt küüslaugu, ingveri, soja, mee, seesamiõli, äädika ja tšillipastaga. Imemaitsev!

Koori ja haki küüslauk ning ingver. Sega teiste koostisosadega ning maitse, lisa koostisaineid vastavalt vajadusele. 

Pane ribid kahekordsetesse kilekottidesse ja vala sisse marinaad. Sulge kotid ja jäta ööseks külmkappi. Võid selle aja jooksul kotte paar korda ümber pöörata.
Kuumuta ahi 150 °C-ni.
Küpseta ribisid ahjus ühelt poolt 45 minutit, keera seejärel ümber ja küpseta teiselt poolt veel 45 minutit. Jäta marinaad alles.

Aja marinaad keema. Lisa sellele natuke maisitärklist, et konsistents oleks ühtlane. Vala kaste ribidele vahetult enne serveerimist. Serveeri äädika, seesamiõli, laimi ja tšilliga vürtsitatud spinatilehtede ning kimchiga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine

Sushi

50min • Keskmine

Meloni- ja kanasalat

20min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.