Kokkamise ABC: Kuidas valmistada Caesari, pesto ja salsa kastet?

  • Küpsetusaeg: 10min
  • Lihtne
Kokkamise ABC: Kuidas valmistada Caesari, pesto ja salsa kastet?

Koostisosad

Caesari kaste

  • Muna/munakollane
     1 tk
  • Anšoovis
     4 tk
  • Worcestershire’i kaste
     1 tls
  • Küüslauguküüs
     1 tk
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Dijoni sinep
     1 tls
  • Õli
     1 dl
  • Sool
     
  • Suhkur
     
  • Pipar
     

Pestokaste

  • Basiilik
     2 pakk (-i)
  • Küüslauguküüs
     2 tk
  • Seedriseemned röstitud
     50 g
  • Külmpressitud oliiviõli
     1 dl
  • Parmesani või pecorino juust
     50 g
  • Sool
     

Tomatisalsa

  • Tomat
     300 g
  • Tšillipipar või jalapeno, hakituna
     1 tk
  • Punane sibul
     1 tk
  • Küüslauguküüs
     2 tk
  • Laimimahl
     1 tk
  • Koriander värske
     1 peotäis (-t)
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas sina eelistad ka kastmeid osta poest? Paljud arvavad ekslikult, et kastmete valmistamine on keeruline, kuid tegelikkuses see nii ei ole ning ka tulemus on märksa maitsvam kui valmiskastmete puhul. Aitame sul viia oma kokandusoskused uuele tasemele ning oleme sulle koostanud kolme populaarse kastme valmistamise juhendi. 

Oled valmis? Asu aga kokkama. 

Caesari Kaste

Tõsta kõik kastme ained saumikseri kannu.

Purusta ühtlaseks ja hakka siis niristades õli lisama. Õli lisamise ajal jätka mikseriga töötamist.
Sel moel peaks kaste paksenema ja muutuma ühtlaseks kreemjaks kastmeks.

Pestokaste

Tõsta basiilikulehed, tükeldatud küüslauk ja kergelt röstitud piiniaseemned purustajas või köögikombainis koos õliga tükiliseks massiks. Ära üle peenesta, tulemus ei tohiks päris pasta olla.

Lisa riivitud juust ja vajadusel reguleeri pesto paksust täiendava oliiviõliga.
Maitsesta kastet soolaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

Tomatisalsa

Tomatisalsa valmistamiseks lõika esmalt tomatid väiksemateks kuubikuteks

Lisa siis hakitud sibul, koriander, tšilli ja küüslauk. Sega kõik kokku.
Lisa õli ja maitsesta laimimahla ning soola ja pipraga.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja