Kohupiima-leivatort vaarikate ja valge šokolaadiga

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Kohupiima-leivatort vaarikate ja valge šokolaadiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Leivapuru
     14 viil (-u)
  • Või
     75 g
  • Fariinsuhkur
     2 spl
  • Kardemon
     1 tls

Täidis

  • Ricotta kohupiim
     500 g
  • Vahukoor
     200 ml
  • Valge šokolaad
     300 g
  • Vaarikad
     150 g

Kaunistamiseks

  • Vaarikad
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Selles retseptis saad ära kasutada koju seisma jäänud leiva. Tort tuleb maitselt kodune ja mahe, välimuselt täitsa uhke ja pidulik. Kui värskeid vaarikaid pole võtta, võib vabalt kasutada külmutatud marju.

Aseta leivaviilud plaadile üksteise kõrvale ja jäta kaheks-kolmeks päevaks tuppa kuivama või kuivata neid ahjus 150 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahvata kuivanud leivaviilud köögikombainis ühtlaseks puruks. Prae leivapuru koos või ja suhkruga pannil 7–8 minutit, kuni see muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa ka kardemon ja jäta jahtuma.

Täidise jaoks vahusta kohupiim koos koorega kergelt vahtu. Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata kuumaveevannil.

Lisa sulanud šokolaad kohupiimasegu hulka ja sega kõik läbi.

Vooderda umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

Puista 1/3 leivapurust vormi põhja. Määri peale 1/2 kohupiimakreemist ja lisa mõned vaarikad. Tee samamoodi järgmise kihiga. Kõige peale jäägu leivapurukiht.

Kaunista kook vaarikatega ja lase paarkolm tundi külmkapis seista, kuni kook taheneb. Serveeri!

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Rummipallid leivaga

45min • Lihtne
Talu Toidab
Talu Toidab retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Pidupäeva kilutort

1h 5min • Keskmine