Kikerhernesupp karaskiga

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Kikerhernesupp karaskiga

Koostisosad

Supp

  • Sibul
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Ingver
      jupike
  • Kurkum
     1 tl
  • Vürtsköömned
      näpuots
  • Tšillihelbed
     
  • Kikerherned
     1 pakk (-i)
  • Purustatud tomatid
     1 pakk (-i)
  • Beebispinat
     2 peotäis (-t)
  • Sool
     
  • Pipar
     
  • Petersell
      maitsestamiseks
  • Kookosrasv
     

Karask

  • Munad
     1 tk
  • Odrajahu Veski Mati
     3 dl
  • Nisujahu
     1 dl
  • Sooda
     0.5 tl
  • Keefir
     4 dl
  • Või
     2 spl
  • Köömned
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Taimne kikerhernesupp on tuulise ja pisut vastiku ilma toit, mis lööb põsed hoobilt õhetama. Supp sobib hästi vastlapäeval asendama traditsioonilist hernesuppi. Eriti rahvusliku meki jaoks valmista kõrvale ka karask.

Hele-Mai Alamaa ehk Metsaköök julgustab kõiki minema loodusesse kokkama. Õues toimetades soovitab ta kodus teha korralik eeltöö, kõik koorimised ja hakkimised enne ära teha, siis ei hakka käed külmetama. Lisaks soovitab ta karaski samuti kodus valmistada ning metsa kaasa haarates seda võiga praadida – nii lisandub imeline karamelline mekk.

Head õues kokkamist! 

SUPP: Koori ja haki sibul ning klaasista see kookosrasvas. Pikalt ja rahulikult, siis lisa hakitud küüslauk ja ingver.
Prae veel. Viska maitseained ka potti, keera natuke kuumust juurde, siis moodustub toidule mõnus põhi.
Kurna kikerherned, kalla potti.
Lisa ka purustatud tomat. Kui tahad tummisemat suppi, võid lisada ka ühe kookospiima.
Keeda pisut, maitsesta soola-pipraga ja poeta sisse ka spinat.
Peale puista maitse järgi peterselli või koriandrit.
KARASK: Klopi muna soolaga lahti.
Lisa soodaga segatud jahud, sool, köömned, keefir ja sulavõi. Sega õrnalt ja kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi.
Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus umbes tunnike. Katsu tikuga ja vaata, et karask tõmbuks pealt ilusti pruuniks.

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine