Koostisosad
Kreem
-
Rõõsk koor 35%2 dl
-
Muna1 tk
-
Suhkur40 g
-
Beseeküpsised50 g
Pohlakaste
-
Pohlad200 g
-
Suhkur1 dl
-
Vana Tallinna liköör2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsev kreemine külm magustoit, kus väärtuslik metsarubiin pohl saab kokku koorese vahu ja beseega. Kõige parem on magustoit värskelt kokku segatuna, kui besee veel krõbe.
Pohlakaste: Purusta pohlad koos suhkru ja likööriga ühtlaseks kastmeks
Kreem: Kuumuta kastrulis vaiksel tulel 50 g koort, suhkur ja muna
Sega pidevalt kuni keemiseni
Jahuta
Vahusta ülejäänud koor ja sega muna-kooreseguga
Purusta beseed
Enne serveerimist lisa suurem osa beseepurust kooresegule
Kalla koore-beseesegu magustoidupokaalidesse vaheldumisi pohlakastmega, pudista vahele ka beseed
Serveeri kohe!
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.