Kevadpühade juustukook

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Kevadpühade juustukook

Koostisosad

Põhi

  • Küpsis Digestive
     150 g
  • Või Rimi
     50 g

Täidis

  • Martsipanimass
     200 g
  • Toorjuust
     400 g
  • Sidrunivõie
     2 dl
  • Muna
     4 tk
  • Sidrun
     1 tk
  • Nisujahu
     0.5 dl
  • Hapukoor Rimi
     1 dl

Kaunistamiseks

  • Tuhksuhkur
      maitse järgi
  • Kommi-munad
      kaunistamiseks
  • Martsipanitibud
      kaunisatmiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Fantastiline sidrunimaitseline juustukook lihavõtete ajaks. Šokolaadimunad ja martsipanitibud teevad koogi pidulikuks. Munadepühal kindel võit.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Põhi: Võta suur kauss ja purusta digestive-küpsised sellesse peeneks puruks. Sega puru toatemperatuuril võiga. Sõtku segu korralikult vormi põhja (läbimõõduga 22–23 cm, 12 tüki jaoks), millel on eemaldatav raam. Pane koogivorm külmikusse ja hakka täidist valmistama.

Täidis: Riivi mandlimass. Vispelda toorjuust, mandlimass ja sidrunivõie mikseriga siledaks tainaks.

Lisa munad ükshaaval segades.

Puhasta sidrun ja riivi välimine koor. Pressi sidrunist mahl välja.

Sega jahu, hapukoor, sidrunikoor ja sidrunimahl toorjuustusegusse.

Vala segu vormi ja küpseta kooki ahju keskel 45 minutit. Seejärel lülita kuumus välja ja lase koogil jahtuda ahjus veel üks tund.

Kaunistamiseks: Kaunista juustukooki sõelutud tuhksuhkruga, kommi-munadega ja martsipanitibudega.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine