Kevadiselt kerge salat gurmeekartuliga

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Kevadiselt kerge salat gurmeekartuliga

Koostisosad

  • Kartul gurmee
     500 g
  • Redis
      Väike punt
  • Suhkruhernes
     200 g
  • Avokaado
     2 tk
  • Serrano sink
     100 g
  • Kapparid
     1 tl
  • Roheline pesto
      maitse järgi
  • Idud
      maitse järgi

Sidrunivinegrett

  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Sinep
     1 tl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Sool ja pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt kevadine salat kartuli, redise ja suhkruhernestega. Proovi kindlasti!

Autor: Tuuli Mathisen

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Tükelda ja tõsta kaussi. Lisa sinna õhukeseks viilutatud redis ja avokaado.
Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae kiirelt pannil suhkruherned läbi. Selleks ei kulu rohkem kui 1-2 minutit. Tükelda jämedalt ja lisa kaussi kartulite juurde.
Valmista vinegrettkaste. Selleks sega väikeses kausis sidrunimahl ja veidi sidrunikoort, sinep, küüslauk, sool ja pipar. Nirista juurde pidevalt segades ka oliiviõli.
Sega kaste kaussi tõstetud kartulite, rediste, avokaado ja suhkruhernestega läbi. Lisa ka kapparid.
Jaota salat taldrikutele, nirista salatile veidi pestot, säti sinna ka väiksemaks rebitud singiribad ja viimistle ürtide, idude või võrsetega.
Serveeri kohe ja paku sinna juurde kiviahju ciabattat.

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja