Keerusaiad suitsusingi, pesto ja juustuga

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Keskmine
Keerusaiad suitsusingi, pesto ja juustuga

Koostisosad

  • Lehttaigen
     400 g
  • Basiilikupesto
     200 g
  • Suitsusink Matsimoka
     200 g
  • Kõva juust Forte
     150 g
  • Muna
     1
  • Jahu
      Taina rullimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihtsad ja väga maitsvad soolased saiakesed, millel täidiseks maitseküllane pesto, ausa koduse singi maitsega Matsimoka suitsusink ja juust. Lihtsad komponendid, mis ahjus kokku küpsedes tulemuseks maitsva ja kõhtu täitva suupiste annavad.

Tõsta tainaplaadid jahusele lauale

Rulli tainas õhemaks ja määri tainaplaatidele pestot

Haki suitsusink ja laota pestoga määritud tainaplaatide ühele poolele

Laota suurem osa riivitud juustust taina peale

Tõsta tainaplaadid kahekorra, suru tainapooled kergelt kokku ja lõika tainaplaat kaheks, umbes 3-4 cm laiusteks ribadeks

Lõika iga riba veel omakorda pooleks nii, et ülemine tainariba jääb lahti lõikamata

Põimi tainast palmik ja keera see rulli, et moodustuks saiake

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt munaga ja puista peale ülejäänud riivitud juust

Küpseta 200 kraadises ahjus ca 10-15 minutit, kuni saiakesed on kuldsed ja juust sulanud. Võid kasutada pöördõhku

Serveeri soojalt

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

45min • Lihtne

Kiluvõileivad

15min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine