Koostisosad
-
Kartul650 g
-
Sibul1 tk
-
Rapsiõli5 spl
-
Või1 g
-
Rukola1 peotäis (-t)
-
Soolalõhe1 peotäis (-t)
Mädarõikakaste
-
Hapukoor1 dl
-
Mädarõigas1 tl
-
Till1 g
-
Sool
-
Must pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pealt krõbe, seest pehme rösti maitseb kindlasti tervele perele. Klassikaliselt küpsetatakse röstit vaid pannil, kartulimassi vahepeal ühe sopsuga ümber pöörates. Mugavam on aga alustada küpsetamist pliidil ja seejärel pista pann hoopis ahju. Nii ei pea muretsema, et rösti ümberkeeramise ajal laguneda võib.
Lisandiks pakutud rukola, soolakala ja mädarõikakaste on vaid üks variant. Võid kõrvale meisterda hoopis midagi muud, praemunast tomatisalatini.
Kartulirösti: Viiluta sibul õhukeselt
Riivi kartulid jämedama riiviga
Tõsta kartul sõelale ja pigista käte vahel nii palju vett välja, kui saad. Võid massi panna ka puhtasse köögirätikusse ja siis seda justkui pampu pigistada. Nii või teisiti, eesmärk on kartulitest välja saada võimalikult palju vedelikku
Sega kuivemaks pigistatud massi hulka teelusika jagu soola ja lisa sibul
Kuumuta õli umbes 22 cm läbimõõduga nakkumiskindla kattega pannil (vali selline, mida saab hiljem ka ahjus kasutada)
Vajuta kartulimass ühtlase tiheda kihina panni põhjale
Prae keskmisel kuumusel 8–10 minutit
Esialgu hakkab rösti panni põhja külge kinni, aga peagi lööb lahti
Piilu ettevaatlikult spaatliga serva tõstes, kas 8–10 minuti möödudes on rösti alt sügavkuldne. Kui ei, prae veel veidi
Pane rösti pinnale väikeste tükikestena või
Tõsta pann ülaltkuumuse programmil eelkuumutatud 220-kraadisesse ahju
Rösti umbes 20 minutit kuni kartulid rösti sisemuses on pehmenenud ja pealispind krõbe
Mädarõikakaste: Sega omavahel kõik koostisosad, maitse ning reguleeri vajaduse korral mädarõika ja soola kogust
Serveerimine: Paku röstit koos rukolalehtede, soolalõheviilude ja mädarõikakastmega