Kartuligratään

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine
Kartuligratään
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kartul
     600 g
  • Sibul
     1 tk
  • Riivitud juustu (nt Emmental)
     80 g
  • 35% koor
     2 dl
  • Või
      Vormi määrimiseks
  • Tüümian
      Värske
  • Sool
     1 tl
  • Pipar
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kartuligratään on ehe näide selle kohta, kuidas vähestest ja lihtsatest koostisosadest valmib roog, mida süües on tunne, et kasutatud on tervet plejaadi kalleid komponente ning peakoka väärilisi kokkamisoskusi.

Koori kartulid ja lõika 1 mm paksusteks imeõhukesteks viiludeks. Kõige parem on seda teha mandoliiniga. Kui su majapidamises sellist riistapuud pole, lõika viilud õhukese teraga terava noaga, aga varu selleks aega ja kannatust
Lõika noaga ka sibulast õhukesed viilud
Vajadusel riivi juust
Määri umbes 22 cm läbimõõduga ahjuvormi põhi ja servad võiga
Lao vormi põhja õhuke kiht kartuleid, viilude servad veidi üksteise peal
Sekka säti ka sibulaid
Puista peale veidi soola
Raputa peale õhuke juustukiht
Jätka, kuni kõik kartulid on kasutatud
Kõige pealmiseks kihiks jäägu riivjuust
Soojenda koor potikeses kuumaks ja vala kartulitele-juustule
Kata ahjuplaat fooliumiga. See on vajalik ahju puhtana hoidmiseks, kuna koor võib vormist hakata üle mulisema
Aseta vorm fooliumiga kaetud ahjuplaadile ja tõsta 200-kraadisesse ahju 15ks minutiks
Alanda kuumus 160 kraadini ja küpseta veel umbes 45 min kuni gratääni pealispind on krõbe, sisemus pehme
Kui sulle tundub, et pealispind hakkab liiga tumedaks minema ajal, kui sisemus ei ole veel päris küps, kata vorm fooliumiga
Serveerimisel saputa peale hakitud tüümiani ja musta pipart

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine