Koostisosad
-
Gurmeekartulid50 g
-
Oliiviõli4 spl
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Röstitud konservpaprika marinaadis1 tk
-
Suitsutatud paprika1 tl
-
Tšillihelbed1 näpuotsatäis
-
Purustatud tomatid250 g
-
Suhkur1 g
-
Petersell2 g
-
Sool
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kes on Hispaanias nendes arvukates tapasebaarides käinud, on kindlasti maitsnud või vähemalt menüüs näinud toitu nimega patatas bravas. Tegu on põhimõtteliselt kartuliga teravas tomatikastmes. Kõlab ülilihtsalt ja lihtne ta ongi, aga samas ütlemata maitsev. Siinne mugandatud versioon sobib ka meie kodustesse argiõhtutesse suurepäraselt.
Roog on hea niisamagi, täiesti taimse toiduna.
Kartulid: keeda koorimata terved kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks umbes 10 minuti jooksul
Nõruta kartulid, lase hetk auruda ja lõika pooleks
Laota kartulid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Nirista peale 2 sl oliiviõli ja raputa soola
Sega õrnalt, et kõik kartulid saaks õliseks
Rösti kartulid 220 kraadi juures 15–20 minutit ning keera vahepeal neil külge
Kaste: haki sibul ja küüslauk
Kuivata paprika köögipaberiga marinaadist kuivemaks ja lõika väikesteks tükkideks
Kuumuta pannil 2 sl õli ning prae madalal kuumusel sibulat, küüslauku ja paprikat kuni kõik on kenasti pehme
Lisa paprikapulber, tšillihelbed ja suhkur ning sega läbi