Kartulid tomatikastmega ehk patatas bravas

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Kartulid tomatikastmega ehk patatas bravas
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Gurmeekartulid
     50 g
  • Oliiviõli
     4 spl
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Röstitud konservpaprika marinaadis
     1 tk
  • Suitsutatud paprika
     1 tl
  • Tšillihelbed
     1 näpuotsatäis
  • Purustatud tomatid
     250 g
  • Suhkur
     1 g
  • Petersell
     2 g
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kes on Hispaanias nendes arvukates tapasebaarides käinud, on kindlasti maitsnud või vähemalt menüüs näinud toitu nimega patatas bravas. Tegu on põhimõtteliselt kartuliga teravas tomatikastmes. Kõlab ülilihtsalt ja lihtne ta ongi, aga samas ütlemata maitsev. Siinne mugandatud versioon sobib ka meie kodustesse argiõhtutesse suurepäraselt.

Roog on hea niisamagi, täiesti taimse toiduna.

Kartulid: keeda koorimata terved kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks umbes 10 minuti jooksul

Nõruta kartulid, lase hetk auruda ja lõika pooleks
Laota kartulid ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Nirista peale 2 sl oliiviõli ja raputa soola
Sega õrnalt, et kõik kartulid saaks õliseks

Rösti kartulid 220 kraadi juures 15–20 minutit ning keera vahepeal neil külge

Kaste: haki sibul ja küüslauk

Kuivata paprika köögipaberiga marinaadist kuivemaks ja lõika väikesteks tükkideks
Kuumuta pannil 2 sl õli ning prae madalal kuumusel sibulat, küüslauku ja paprikat kuni kõik on kenasti pehme

Lisa paprikapulber, tšillihelbed ja suhkur ning sega läbi 

Vala peale purustatud tomatid ja sega veel kord
Jäta 10 minutiks tasakesi podisema, vahepeal sega põhjakõrbemise vältimiseks
Lisa vajadusel soola
Serveerimine: tõsta suuremale taldrikule või vaagnale pool tomatikastmest
Sellele pane kuumad kartulid ning neile veel kastet
Puista peale hakitud peterselli

Sarnased retseptid