Kartuli-liha ahjuvorm
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kartul1 kg
-
Sool1 tl
-
Muskaatpähkel0.5 tl
-
Vahukoor300 ml
-
Hakkliha400 g
-
Universaalne vürtsisegu Rimi Smart1 spl
-
Riivjuust150 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koori kartulid ja lõika need peeneteks viiludeks.
Lisa kaussi kartuliviilud, vahukoor, sool ja jahvatatud muskaatpähkel ning sega kõik omavahel kokku.
Sega eraldi kausis hakkliha Rimi vürtsiseguga.
Laota kartulid kihiti ahjuvormi vaheldumisi hakklihaga.
Vala vormiroale vahukoore segu ning kata vorm küpsetuspaberi või fooliumiga.
Küpseta ahjus 160 kraadi juures 45 minutit.
Eemalda vormilt kate ja riivi peale juust. Tõsta temperatuuri 170 kraadini ning küpseta veel 25 minutit.