Karamelline pardirind kõrvitsakreemi ja lehtkapsaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Karamelline pardirind kõrvitsakreemi ja lehtkapsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Pardirind

  • Pardirind
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)

Kõrvitsakreem

  • Kõrvits
     300 g
  • Või
     50 g
  • Õli
     
  • Sool
     
  • Pipar
     

Ploomikaste

  • Ploom
     4 tk
  • Vein, nt Cabernet Sauvignon
     1 klaas (-i)
  • Kanapuljong
     0.4 l
  • Nelk
     3 tk
  • Tähtaniis
     1 tk
  • Sool
     
  • Pipar
     

Blanšeeritud lehtkapsas

  • Lehtkapsas
     1 punt (-i)
  • Või
     1 g
  • Vesi
     
  • Sool
     
  • Õunaäädikas
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See pardirinnatükk valmib üsna ruttu, jääb mõnusalt mahlane ja sobib perele argipäeva õhtusöögiks, eriti siis, kui oled kõrvitsakreemi ja ploomikastme varem valmis teinud.

Part: Tee pardinahale sisselõiked kuid jälgi, et need ei ulatuks lihani

Maitsesta soolaga. Pipar jahvata hiljem, kui liha on praetud ja lahti lõigatud

Pane rinnatükk külmale ja kuivale pannile, nahk allpool

Keera tuli keskmisele kuumusele, siis sulab pardirasv rahulikumalt ja tulemuseks on ühtlane krõbe nahk

Kui nahk on kenasti krõbe, keera part ümber ning lisa rosmariinioks ja paar küüslauguküünt

Kasta liha pannil oleva rasvaga ja nirista pardinahale vahtrasiirupit, see annab mõnusa karamellise maitse

Viimane lihv anna pardile ahjus 190 kraadi juures 3 minuti jagu

Lase lihal puhata 2–3 minutit

Maitsesta pipraga

Kõrvitsakreem: Lõika kõrvitsad väiksemateks kuubikuteks. Need võiksid olla enam-vähem ühesuurused

Sega kuubikud kergelt õliga ja rösti ahjus 180 kraadi juures kuni kõrvits on pehme

Pane röstitud kõrvitsad koos võiga blendrisse. Kui mass tundub liiga paks, lisa veidi vett

Maitsesta soola ja pipraga

Ploomikaste: lõika ploomid väiksemaks

Vala vein koos ploomidega potti ja keeda, kuni alkohol on aurustunud

Lisa puljong ja keeda madalal tulel kuni kaste on veidi paksemaks keenud

Püreesta saumikseriga

Lisa nelgid ja tähtaniis ning keeda vaikselt kuni kaste on kena tekstuuriga

Õngitse nelk ja tähtaniis välja ning maitsesta lõplikult

Lehtkapsas: Vahetult enne serveerimist on lehtkapsa kord

Valmista maitsevesi, selleks lase vesi keema ning vispelda sisse või, sool ja õunaäädikas

Pista lehtkapsas maitsevette ja blanšeeri seda paarkümmend sekundit

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

45min • Lihtne

Küpsisetort

35min • Lihtne

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne