Koostisosad
Pardirind
-
Pardirind2 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
Kõrvitsakreem
-
Kõrvits300 g
-
Või50 g
-
Õli
-
Sool
-
Pipar
Ploomikaste
-
Ploom4 tk
-
Vein, nt Cabernet Sauvignon1 klaas (-i)
-
Kanapuljong0.4 l
-
Nelk3 tk
-
Tähtaniis1 tk
-
Sool
-
Pipar
Blanšeeritud lehtkapsas
-
Lehtkapsas1 punt (-i)
-
Või1 g
-
Vesi
-
Sool
-
Õunaäädikas
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See pardirinnatükk valmib üsna ruttu, jääb mõnusalt mahlane ja sobib perele argipäeva õhtusöögiks, eriti siis, kui oled kõrvitsakreemi ja ploomikastme varem valmis teinud.
Part: Tee pardinahale sisselõiked kuid jälgi, et need ei ulatuks lihani
Maitsesta soolaga. Pipar jahvata hiljem, kui liha on praetud ja lahti lõigatud
Pane rinnatükk külmale ja kuivale pannile, nahk allpool
Keera tuli keskmisele kuumusele, siis sulab pardirasv rahulikumalt ja tulemuseks on ühtlane krõbe nahk
Kui nahk on kenasti krõbe, keera part ümber ning lisa rosmariinioks ja paar küüslauguküünt
Kasta liha pannil oleva rasvaga ja nirista pardinahale vahtrasiirupit, see annab mõnusa karamellise maitse
Viimane lihv anna pardile ahjus 190 kraadi juures 3 minuti jagu
Lase lihal puhata 2–3 minutit
Maitsesta pipraga
Kõrvitsakreem: Lõika kõrvitsad väiksemateks kuubikuteks. Need võiksid olla enam-vähem ühesuurused
Sega kuubikud kergelt õliga ja rösti ahjus 180 kraadi juures kuni kõrvits on pehme
Pane röstitud kõrvitsad koos võiga blendrisse. Kui mass tundub liiga paks, lisa veidi vett
Maitsesta soola ja pipraga
Ploomikaste: lõika ploomid väiksemaks
Vala vein koos ploomidega potti ja keeda, kuni alkohol on aurustunud
Lisa puljong ja keeda madalal tulel kuni kaste on veidi paksemaks keenud
Püreesta saumikseriga
Lisa nelgid ja tähtaniis ning keeda vaikselt kuni kaste on kena tekstuuriga
Õngitse nelk ja tähtaniis välja ning maitsesta lõplikult
Lehtkapsas: Vahetult enne serveerimist on lehtkapsa kord