Karamelliküpsised

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Karamelliküpsised

Koostisosad

  • Või Rimi
     100 g
  • Vanillisuhkur
     1 tl
  • Suhkur
     1 dl
  • Suhkrusiirup tume
     2 spl
  • Jahu
     2.5 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas valmistada klassikalisi karamelliküpsiseid? Seda retsepti kasutades ei pettu ükski külaline. Parimad karamelliküpsised sisaldavad ainult päris võid, suhkrut, jahu ja natuke tumedat siirupit. Ei mingeid veidrusi, lihtsalt hea toit.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kokku või, suhkur, vanillisuhkur ja siirup. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber, sega tainasse ja töötle paksuks.

Jaga tainas 2 osaks (20 küpsise jaoks) ja rulli need umbes 40 cm pikkusteks. Pane need ahju küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja pressi lamedaks.

Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 12 minutit. Lase kookidel umbes 5 minutit jahtuda ja lõika diagonaalselt viiludeks.

Sarnased retseptid

Jogurtimunad

4h • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Jõulune juustukook

1h 30min • Keskmine

Piparkoogitrühvlid

45min • Lihtne

Vaarikarullid

2h • Lihtne

Jõulusuupisted

20min • Lihtne