Kalasalatikauss kuumsuitsulõhe või krevettidega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Kalasalatikauss kuumsuitsulõhe või krevettidega

Koostisosad

  • Riis
     4 peotäis (-t)
  • Laim
     1 tk
  • Ingver
     1 g
  • Sojakaste
     2 spl
  • Mesi
     1 tl
  • Kuumsuitsu lõhe
     300 g

Majonees

  • Muna
     2 tk
  • Majonees
     1.5 dl
  • Sriracha kaste
     1 tl

Lisad

  • Suhkruuba
     10 tk
  • Redis
     8 tk
  • Šampinjonid
     4 tk

Kate

  • Nori lehed
      maitse järgi
  • Kaaviar
     75 g
  • Seesamiseemned
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihavõttelauast jäi sööki üle? Valmista maitsev lihavõtte-kalasalatikauss! Täpselt nagu tavalises kalasalatikausis on aluseks riis. Lisa siis paar ampsu seda, mis lihavõttelauast üle jäi, ning kaunista seesamiseemnetega. Pühade ajal sobiv ja maitsev roog, mis on ühtlasi suurepärane viis jääkidest lahtisaamiseks.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Pressi laimist mahl. Haki marineeritud ingver või haki ja riivi ingver. Sega laimimahl, ingver, soja ja mesi.

Murra lõhe väiksemateks tükkideks. Pane lõhe või krevetid taldrikule ja kalla sojakastmega üle.

Majonees: pane munad keevasse vette. Keeda 8 minutit. Loputa munad külmaks. Koori ja haki munad ning sega kokku majoneesi ja sriracha kastmega. Maitsesta soolaga.

Lisad: lõika suhkruoad ribadeks. Puhasta ja viiluta redised. Kasuta võimalusel lõikur-viilutajat. Lõika šampinjonid õhukesteks viiludeks.

Kate: lõika nori lehed peenelt, umbes 2 cm pikkusteks ribadeks.

Jaota riis sügavatesse kaussidesse või taldrikutesse. Tee marineeritud lõhest või krevettidest, suhkruubadest, redistest, šampinjonidest ning majoneesist väikesed kuhjad riisi otsa. 

Lisa viimaks nori lehtedest, kaaviarist ja seesamiseemnetest koosnev kate.

Sarnased retseptid