Jõulupart praekapsa ja köögiviljadega

  • Küpsetusaeg: 2h 30min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Terve part
     2 kg
  • Sool
     20 g
  • Küüslauk
     8 küüs (-nt)
  • Tüümian
     1 punt (-i)
  • Praekapsas
      maitse järgi
  • Porgand
      maitse järgi
  • Kartul
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista oma perele maitsev jõulupart! Täidetud part maitseb hästi kauaküpsetatuna. Praekapsas ja köögiviljad annavad jõulupardile just selle õige pühade maitse.

Parima maitse saavutamiseks murra parditiivad pardi alla ning torka pardinaha sisse augud. Kui murda parditiivad pardi alla, siis ei kuiva need roa valmimisajaks ära.

Esmalt tee valmis maitsesegu purustades küüslauk ning hakkides tüümiani ja segades soola.

Masseeri maitsesegu pardile peale ja naha alla.

Täida part küpsetatud kapsaga.

Küpseta 160 °C kraadises ahjus 1 h vahepeal pardirasvaga kastes.

Lõika köögiviljad ning aseta ahjuplaadile.

Kui part on ahjus juba 1 tund küpsenud, siis lisa köögiviljad ahju ning kasta neid pardirasvaga.

Küpseta veel üks tund vahepeal rasvaga kastes.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid