Koostisosad
-
Porrulauk250 g
-
Või
-
Külmpressitud oliiviõli
-
Külmsuitsu skumbria200 g
-
Kartul800 g
-
Vahukoor350 ml
-
Riivitud juust30 g
-
Till
-
Petersell
-
Talisibul
-
Sool
-
Kalamari
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lõika porrulauk pikuti pooleks, loputa voolava vee all ja haki peeneks
Eemalda kalal nahk ja luud ning viiluta õhukeselt
Koori kartulid ja lõika ühepaksused ribad
Haki till
Kuumuta pannil või ja õli segu, prae porrulauk kergelt läbi, kuid ära pruunista
Määri küpsetusvorm võiga, lao esimesena põhja kartuliviilud, tõsta peale pool porrulaugust, puista tilliga üle ning lao peale kalaviilud
Korda tegevust nii, et pealmiseks kihiks jääks kartul
Vala peale vahukoor ja küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit või kuni kartulid on küpsed. Kui vaja, kata vorm fooliumiga
Tõsta ahjust välja, puista vormile riivitud juust ning tõsta veel hetkeks ahju tagasi
Haki maitseroheline, lisa natuke õli ja maitsesta kergelt soolaga
Kui vorm on veidi jahtunud, raputa peale maitserohelist ja kalamarja
Serveerides paku juurde värsket või keedupeedisalatit