Jogurtitort leivapurusel põhjal

  • Küpsetusaeg: 4h 45min
  • Keskmine
Jogurtitort leivapurusel põhjal

Koostisosad

Põhi

  • Leivapuru
     150 g
  • Või
     50 g
  • Rafineerimata suhkur
     1 tls

Täidis

  • Kreeka jogurt
     600 g
  • Vahukoor
     200 ml
  • Rafineerimata suhkur
     4 spl
  • Mooniseemned
     1 spl
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Sidrunikoor
     2 tls
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Želatiin
     2.5 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kerge ja mahe jogurtikook, mis sobib hästi tummisema õhtusöögi lõpetuseks.

Sulata või. Sega sulavõi leivapuru ja suhkru hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta külmkappi.

Täidise jaoks vahusta omavahel jogurt, koor, suhkur ja vanillsuhkur. Sega želatiin 3 sl külma veega ja lase umbes 5 minutit seista. Sulata želatiin kuumaveevannis. Jahuta mõni minut ja vala peene joana jogurtisegu hulka, samal ajal vahustades. Lisa ka sidrunimahl, peenelt riivitud sidrunikoor ja mooniseemned. Vala jogurtisegu põhjale ja lase vähemalt 4 tundi külmas tarduda.

Kaunista kook leivapuru ja sidrunikoorega.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Pidupäeva kilutort

1h 5min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Tiramisu

40min • Keskmine