Jäätisetort tiramisu

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Jäätisetort tiramisu

Koostisosad

Alumine kiht

  • Vanillijäätis
     1.5 l
  • Mascarpone
     250 g
  • Külm ja kange kohv
     1 dl
  • Amaretto
     1 dl
  • Savoiardi küpsised
     8 tk

Ülemine kiht

  • Vanillijäätis
     1.5 l
  • Mascarpone
     250 g
  • Külm ja kange kohv
     3 spl
  • Savoiardi küpsised
     8 tk

Garneeringuks

  • Kakaopulber
      garneeringuks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kreemjas vanillijäätis ja kohv kombineerituna veidi mõrkjamaitselise likööri amaretto‘ga annavad sellele jalustrabavale magustoidule maitse. Jäätisetort sobib ideaalselt aastavahetuse magustoiduks, kuna selle saab varem valmis teha ja külma panna. Puista serveerimisel vaid kakaod peale.

Alumine kiht: sega vanillijäätis mascarpone‘ga pehmeks. Laota küpsetuspaberiga kaetud leivavormi põhja laiali, ca 10 x 20 cm (8 portsjoni jaoks). Pane 15 minutiks külmikusse.

Sega kohv amaretto‘ga. 

Kasta Savoiardi küpsiste üks pool likööri- ja kohvisegusse ning pane küpsised vanillijäätise peale. Pane külmikusse.

Ülemine kiht: sega vanillijäätis mascarpone ja kohviga pehmeks. Laota segu vormis küpsiste peale. Kasta küpsised likööri- ja kohvisegusse ning pane jäätise peale. Hoia vähemalt 3 tundi külmas.

Garneeringuks: võta tiramisu välja ja puista serveerimisel kakaod peale.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine