Jäätisetort tiramisu

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Jäätisetort tiramisu

Koostisosad

Alumine kiht

  • Vanillijäätis
     1.5 l
  • Mascarpone
     250 g
  • Külm ja kange kohv
     1 dl
  • Amaretto
     1 dl
  • Savoiardi küpsised
     8 tk

Ülemine kiht

  • Vanillijäätis
     1.5 l
  • Mascarpone
     250 g
  • Külm ja kange kohv
     3 spl
  • Savoiardi küpsised
     8 tk

Garneeringuks

  • Kakaopulber
      garneeringuks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kreemjas vanillijäätis ja kohv kombineerituna veidi mõrkjamaitselise likööri amaretto‘ga annavad sellele jalustrabavale magustoidule maitse. Jäätisetort sobib ideaalselt aastavahetuse magustoiduks, kuna selle saab varem valmis teha ja külma panna. Puista serveerimisel vaid kakaod peale.

Alumine kiht: sega vanillijäätis mascarpone‘ga pehmeks. Laota küpsetuspaberiga kaetud leivavormi põhja laiali, ca 10 x 20 cm (8 portsjoni jaoks). Pane 15 minutiks külmikusse.

Sega kohv amaretto‘ga. 

Kasta Savoiardi küpsiste üks pool likööri- ja kohvisegusse ning pane küpsised vanillijäätise peale. Pane külmikusse.

Ülemine kiht: sega vanillijäätis mascarpone ja kohviga pehmeks. Laota segu vormis küpsiste peale. Kasta küpsised likööri- ja kohvisegusse ning pane jäätise peale. Hoia vähemalt 3 tundi külmas.

Garneeringuks: võta tiramisu välja ja puista serveerimisel kakaod peale.

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine