Hummus ehk kikerherne pasteet

  • Küpsetusaeg: 15h
  • Lihtne
Hummus ehk kikerherne pasteet
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

Koostis

  • Kikerherned
     400 g
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Tahhiini
     3 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Vürtsköömned
     0.25 tl
  • Oliiviõli külmpressitud
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hummus on väga toitainerikas ja pakub suurepärast taimset alternatiivi määrdeks võileivale või vrapile. Hummust on hea süüa ka vahepalana koos köögiviljadega, näiteks lillkapsaga, kurgi, selleri või porgandiga.

Kikerherneid hinnatakse aina enam, sest need sisaldavad väärikas koguses taimset valku – 16-30%. Valgud osalevad peaaegu kõigis organismis toimuvates protsessides, aidates tugevdada immuunsüsteemi. Valgud on vajalikud organismi kasvuks ja antikehade tootmiseks, samuti transpordivad valgud teisi molekule, vastutavad rakuliikumise eest ning kannavad üle närviimpulsse.

Kui tahhinit poes ei leidu, siis saab seda ka ise teha. Rösti seesamiseemned, siis tuleb pähklisem maitse. Seejärel lase seemnetel natukene jahtuda ja pane need blenderisse ning lisa 3 sp oliiviõli. Blenderda ja ongi valmis!

Kurna kikerherned ja püreesta koos küüslauguga.

Lisa tahhini ja sega kikerherne pasta hulka.

Siis lisa värskelt pressitud sidrunimahl, vürtsköömned, sool ja pipar. Võid lisada ka oliiviõli, kui tahad kreemjamat tulemust.

Hummuse peale puista värskelt hakitud koriandrit või peterselli. Kalla peale ka korralik sorts oliiviõli.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja