Hirve sisefilee sinihallitusjuustu täidisega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Hirve sisefilee sinihallitusjuustu täidisega

Koostisosad

  • Hirve välisfilee / metskitse välisfilee / põdra sisefilee
     500 g
  • Sinihallitusjuust
     60 g
  • Sibul
     1 tk
  • Petersell
     1 tl
  • Taluvõi
     2 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Must pipar
     
  • Rosmariin
     0.75 tl
  • Oliivõli
     1 spl
  • Metsaseened
      Värskelt korjatud
  • Aedoad
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt suus-sulav sisefilee rull on eriti maitsev värskelt korjatud seentega. Retsept on saadud Linnamäe Lihatööstuse´lt. 

Eelsoojenda praeahi 180 kraadini

Lõika välisfilee lapikuks ning maitsesta alt ja pealt soola ja pipraga

Purusta sinihallitusjuust

Haki sibul, petersell ja rosmariin

Sega kokku toasoe või, juustupuru, hakitud sibul ja petersell ning rosmariin

Aseta mass lihatüki keskele. Rulli liha kokku ning kasuta küpsetusnööri liha kinnisidumiseks

Kuumuta oliivõli pannil ning pruunista liha igast küljest

Aseta pruunistatud liha eelsoojendatud ahju ning küpseta ca 15 minutit kuni liha sisetemperatuur saavutab 135 kraadi

Võta liha ahjust ning lase 5 minutit puhata

Serveeri täidetud ulukifileed värskelt korjatud metsaseentega. Prae seeni õli-või segus, maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtidega

Paku kõrvale õrnalt hautatud aedube ja punast veini

Sarnased retseptid

Küpsisetort

35min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne