Hirve sisefilee sinihallitusjuustu täidisega
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Hirve välisfilee / metskitse välisfilee / põdra sisefilee500 g
-
Sinihallitusjuust60 g
-
Sibul1 tk
-
Petersell1 tl
-
Taluvõi2 g
-
Sool0.5 tl
-
Must pipar
-
Rosmariin0.75 tl
-
Oliivõli1 spl
-
MetsaseenedVärskelt korjatud
-
Aedoad
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõnusalt suus-sulav sisefilee rull on eriti maitsev värskelt korjatud seentega. Retsept on saadud Linnamäe Lihatööstuse´lt.
Eelsoojenda praeahi 180 kraadini
Lõika välisfilee lapikuks ning maitsesta alt ja pealt soola ja pipraga
Purusta sinihallitusjuust
Haki sibul, petersell ja rosmariin
Sega kokku toasoe või, juustupuru, hakitud sibul ja petersell ning rosmariin
Aseta mass lihatüki keskele. Rulli liha kokku ning kasuta küpsetusnööri liha kinnisidumiseks
Kuumuta oliivõli pannil ning pruunista liha igast küljest
Aseta pruunistatud liha eelsoojendatud ahju ning küpseta ca 15 minutit kuni liha sisetemperatuur saavutab 135 kraadi
Võta liha ahjust ning lase 5 minutit puhata
Serveeri täidetud ulukifileed värskelt korjatud metsaseentega. Prae seeni õli-või segus, maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtidega
Paku kõrvale õrnalt hautatud aedube ja punast veini