Koostisosad
Põhi:
-
Nisujahu25 dl
-
Või75 g
-
Hapukoor3 g
-
Muna1 tk
-
Sool
-
Pipar
Täidis:
-
Hakkliha400 g
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Kukeseened100 g
-
Muna2 tk
-
Vahukoor1 dl
-
Sool
-
Pipar
-
Juust kõva
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lihtne, kerge ja sügisene pirukas, mida saab terve perega koos valmistada
Tainas: Sega kokku kõik põhja koostisosad, vormi tainast pall ja tõsta külma umbes pooleks tunniks
Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse vormi (24 cm) põhja ja küljele
Täidis: Tükelda sibul ja küüslauk peeneks
Kukeseenetükid jäta suuremad, piisab ka vaid seente pooleks rebimisest
Prae koos hakklihaga läbi, maitsesta soola-pipraga
Sega kausis muna ja vahukoor, lisa jahtunud hakklihasegu
Kalla segu põhjale ja riivi peale juust
Küpseta 190 kraadi juures 40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun
Serveeri koos värske rohelise salati ja hapukoore-küüslaugukastmega