Gluteenivabad krõbedad amarandi pannkoogid kookoskondenspiima ja vaarikatega

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Gluteenivabad krõbedad amarandi pannkoogid kookoskondenspiima ja vaarikatega
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Muna
     2 tk
  • Taimne jook (nt riisijook)
     120 ml
  • Vesi
     60 ml
  • Amaranti jahu Rimi
     35 g
  • Kookosõli
     2 spl
  • Kookoskondenspiim
     
  • Vaarikad
     3 peotäis (-t)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sa ei tohi või ei soovi gluteeni süüa? Kui tahaksid mõnel pühapäeva hommikul ikka pannkooki süüa, siis see retsept on just Sulle! Amarant ehk rebashein on looduslikult gluteenivaba ja toetab tervist uhke toitainete profiiliga. Amarant on iidne põllukultuur, mida kasvatasid ja sõid nii inkad kui asteegid juba 8000 aastat tagasi. Vitamiinidest on esindatud enim B6-vitamiin ehk püridoksiin ja folaadid. Amarant on väga hea taimse valgu allikas. 

Vispelda 2 muna, riisijook, amaranti jahu ja 1 sp sulatatud kookosõli

Prae kuumal pannil madala kuumusega mõlemalt poolt helepruuniks ja kergelt krõbedaks
Valmista pigem väikesed või keskmise suurusega pannkoogid
Serveeri kookoskondenspiima ja vaarikatega

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Peedismuuti

5min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Grillitud banaan

5min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.