Gluteenivaba leivapäts

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Gluteenivaba küpsetussegu tume leib
     500 g
  • Vesi
     420 ml
  • Õli
     3 g
  • Äädikas
     2 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista ette leivavorm – määri seda rasvainega ja puista üle gluteenivaba jahuga

Vala kuiv jahusegu suurde kaussi ja sega hoolikalt läbi

Lisa 3 spl õli, 420 ml vett ja 2 tl äädikat

Sõtku tainast hoolikalt, et saavutada ühtlane segu

Jäta tainas 10 minutiks sooja kohta kerkima, seejärel sõtku veel 2 minutit

Tõsta tainas ettevalmistatud vormi

Kata vorm köögirätikuga ja jäta tainas 20 minutiks sooja kohta kerkima

Eelkuumuta praeahi 200 °C-ni ja küpseta leiba 20 minutit

Seejärel tõsta temperatuuri 225–230 °C-ni ja küpseta veel 7 minutit

Lülita ahi välja ja lase leival vormi sees 5 minutit jahtuda

Võta leib vormist välja, lase veel 15 minutit jahtuda ning naudi!

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

45min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne