Gluteenivaba leivapäts

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Gluteenivaba küpsetussegu tume leib
     500 g
  • Vesi
     420 ml
  • Õli
     3 spl
  • Äädikas
     2 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista ette leivavorm – määri seda rasvainega ja puista üle gluteenivaba jahuga
Vala kuiv jahusegu suurde kaussi ja sega hoolikalt läbi
Lisa 3 spl õli, 420 ml vett ja 2 tl äädikat
Sõtku tainast hoolikalt, et saavutada ühtlane segu
Jäta tainas 10 minutiks sooja kohta kerkima, seejärel sõtku veel 2 minutit
Tõsta tainas ettevalmistatud vormi
Kata vorm köögirätikuga ja jäta tainas 20 minutiks sooja kohta kerkima
Eelkuumuta praeahi 200 °C-ni ja küpseta leiba 20 minutit
Seejärel tõsta temperatuuri 225–230 °C-ni ja küpseta veel 7 minutit
Lülita ahi välja ja lase leival vormi sees 5 minutit jahtuda
Võta leib vormist välja, lase veel 15 minutit jahtuda ning naudi!

Sarnased retseptid

Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba mitmeviljaleib

1h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Vitamiinirikas smuuti

5min • Lihtne