Koostisosad
-
Gluteenivaba küpsetussegu tume leib500 g
-
Vesi420 ml
-
Õli3 g
-
Äädikas2 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista ette leivavorm – määri seda rasvainega ja puista üle gluteenivaba jahuga
Vala kuiv jahusegu suurde kaussi ja sega hoolikalt läbi
Lisa 3 spl õli, 420 ml vett ja 2 tl äädikat
Sõtku tainast hoolikalt, et saavutada ühtlane segu
Jäta tainas 10 minutiks sooja kohta kerkima, seejärel sõtku veel 2 minutit
Tõsta tainas ettevalmistatud vormi
Kata vorm köögirätikuga ja jäta tainas 20 minutiks sooja kohta kerkima
Eelkuumuta praeahi 200 °C-ni ja küpseta leiba 20 minutit
Seejärel tõsta temperatuuri 225–230 °C-ni ja küpseta veel 7 minutit
Lülita ahi välja ja lase leival vormi sees 5 minutit jahtuda
Võta leib vormist välja, lase veel 15 minutit jahtuda ning naudi!