Koostisosad
Bubert
-
Piim1 l
-
Muna4 tk
-
Suhkur3 g
-
Jahu2 g
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Sool
Kissell
-
Marjamahl1 l
-
Kartulitärklis4 g
-
MarjadSoovi korral
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Bubert on vana aja magustoit, mis uuemal ajal harva meelde tuleb. Tegelikult on see magusroog, mida pole kuigi keeruline valmistada ja mis maitseb kõige paremini hapuka kisselliga, nt punase sõstraga
Bulbert:
Eralda munakollased valgetest ja vahusta munakollased suhkru ning vanillisuhkruga
Sega juurde jahu
Kuumuta piim potis keemiseni
Lisa kuumale piimale pidevalt segades vahustatud munakollase ja jahu segu
Vahusta näpuotsatäie soolaga munavalged kohevaks vahuks ja lisa needki piima-munakollase segule
Kuumuta kõik pliidil läbi, jahuta ja jaota kaussidesse
Kissell:
Kuumuta mahl keemiseni. Kasutada võid nt punase sõstra mahla