Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega

  • Küpsetusaeg: 3h
  • Keskmine
Beseepärg vahukoore ja jõhvikatega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Beseepärg

  • Munavalge
     4 tk
  • Suhkur rafineerimata
     200 g
  • Maisitärklis
     1 spl
  • Valge veini äädikas
     1 tls
  • Lahustuv espressopulber
     2 tls

Kate

  • Vahukoor
     400 ml
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Lahustuv espresso kohv
     0.5 tls
  • Kaneel
     0.5 tls
  • Jõhvikad
     150 g
  • Rosmariin
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tegemist on maitsva ning magusa ampsuga kõigile beseesõpradele. Beseevahu valmistamiseks vahusta munavalged lisades vähehaaval munamassile suhkrut. Täiusliku maitse ning konsistentsi saamiseks lisa ka espressopulber, tärklis ning veiniäädikas. Küpseta ahjus besee ning peale valmimist tõsta maiuspala ahjust välja jahtuma.

Kui beseepärg on jahtunud, lisa pärjale ka kate, mis muudab magustoidu täiuslikuks.

Vahusta munavalged kergete vahutippude tekkimiseni ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta seni, kuni saad tugeva beseevahu.

Lisa lõpuks tärklis, espressopulber ja veiniäädikas ning vahusta veel korra.

Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) laiali nii, et keskele jääks auk.

Tõsta beseering 160-kraadisesse ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale.

Lase 1 tund ahjus küpseda.

Jäta besee veel 15 minutiks praokil uksega ahju, sest muidu võib see suurest temperatuurimuutusest alla vajuda.

Seejärel tõsta küpsetusplaat ahjust välja ning lase täielikult jahtuda.

Vahusta koor vanillsuhkru ja espressopulbriga tugevaks vahuks.

Kata beseering vahukoorega, kaunista kaneeli, jõhvikate ja rosmariiniokstega.

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine