Bataadi-kikerherne-kotletid punase kapsa salatiga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Bataadi-kikerherne-kotletid punase kapsa salatiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Bataat
     1 tk
  • Rimi keedetud konserveeritud kikerherned
     400 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Riisijahu paneerimiseks
     3 spl
  • Rimi punane karripasta
     2 tl
  • Sibulapealsed
     3 tk
  • Koriandrilehed
     1 peotäis (-t)
  • Punane kapsas
     400 g
  • Laim
     1 tk
  • Soolaga maapähklid
     1 peotäis (-t)
  • Punane tšilli
     1 tk
  • Suhkur
     
  • Sool
     
  • (Vegan)majonees
     1 dl
  • Õli praadimiseks
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kergelt vürtsikale einele saad vunki juurdegi, kui pistad salatisse ühe värske tšilli. Aga võid kotletis kasutada julgemalt ka karripastat, kui isu teravama roa järele. Kui soovid täistaimset kõhutäit, kasuta veganimajoneesi!

Kapsasalati valmistamiseks lõika kapsast õhukesed ribad, lisa veidi soola ja laimimahla ning sega ja pigista kapsast käte abil, kuni see pehmeneb ning muutub mahlaseks. Lisa mõned hakitud sibulapealseid ja rebi sekka koriandrilehti. Soovi korral lisa ka hakitud punast tšillit. Lisa kergelt hakitud soolapähklid, sega ja maitsesta täiendavalt soola, suhkru ja laimimahlaga. Kata köögikilega ja jäta maitsestuma.

Koori ja tükelda keskmise suurusega bataat ning kuumuta potis kaane all vähese veega umbes 15 minuti jooksul täiesti pehmeks. Kurna. Loputa ja kurna kikerherned ning püreesta saumikseri abil koos bataadi ja küüslauguga. Sega sekka 1 tl punast karripastat, 1 sl hakitud sibulapealseid ja 1 sl hakitud koriandrit. Lisa riisijahu ning maitsesta segu soola ja pipraga.

Vormi umbes paarist supilusikatäiest segust väikesed kotletid ja paneeri neid riisijahus. Pruunista keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 2 minutit, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase 200-kraadises ahjus veel 8–10 minutit küpseda ja taheneda. Serveerimiseks sega majonees 1 tl karripastaga ning maitsesta laimimahlaga. Serveeri kotlette koos kastme ja kapsasalatiga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja