Banoffee

  • Küpsetusaeg: 2h 15min
  • Keskmine
Banoffee
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Küpsised
     225 g
  • Või Rimi
     100 g

Täidis

  • Rafineerimata suhkur
     100 g
  • Või Rimi
     100 g
  • Kondenspiim
     400 ml
  • Banaan
     3 tk
  • Vahukoor
     400 ml
  • Tume šokolaad Rimi
     50 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Karamell, banaan, krõbe küpsis ja vahukoor – nii lihtne ja maitsev kooslus! Kui tahad pääseda eriti kerge vaevaga, osta poest juba valmis karamellikondenspiima.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta vorm külma.

Karamelli valmistamiseks pane tükeldatud või ja suhkur väiksesse potti. Kuumuta, kuni suhkur on või sisse ära sulanud.

Lisa kondenspiim ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja muutub pruunikamaks. Selleks kulub 7–8 minutit. Lase karamellil jahtuda.

Koori ja viiluta banaanid. Vala karamellisegu küpsisepõhjale, aseta peale banaaniviilud.

Vahusta koor ning kata kook vahukoorega.

Kaunista riivitud šokolaadiga.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine