Ameerika õunapannkoogid vahtrasiirupi ja mündiga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Ameerika õunapannkoogid vahtrasiirupi ja mündiga

Koostisosad

  • Kanzi õun
     2 tk
  • Münt
     10 g
  • Isekerkiv jahu
     125 g
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Suhkur
     1 tl
  • Või
     50 g
  • Muna
     1 tk
  • Piim
     150 ml
  • Vahtrasiirup
     100 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koori kaks Kanzi õuna ja eemalda südamikueemaldajaga südamik. Lõika õunad rõngaste moodustamiseks horisontaalselt õhukesteks viiludeks

Eemalda piparmündilehed varre küljest. Hoia paar ilusat lehte alles ja lõika ülejäänud õhukesteks ribadeks

Sõelu isekerkiv jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur segamisnõusse

Sulata või tasasel tulel, hoidudes seda ülekuumutamast

Sega muna, pool võist ja 100 ml piima jahuga. Sega suure lusikaga kuni tekib paks tainas. Hõõru kõik tükid lusikaga kausi külje vastu. Lisa ülejäänud piim

Sulata praepannil pisut järelejäänud võid ja lisa kolm tainatükki. Vormi need lusika kumera küljega u 8–10 cm suurusteks ketasteks. Suru õunarõngas tainasse. Küpseta pannkooke 5 minutit ja keera need vahepeal ümber. Jätka, kuni kogu tainas on otsas. Vajadusel saab valmis pannkooke hoida u 80 C juures soojadena

Pane pannkoogid taldrikule kuhja, nii et Kanzi õunaviilud on nende vahel. Vala kuhjad vahtrasiirupiga üle ja kaunista ülejäänud piparmündilehtedega

Sarnased retseptid

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne

Jogurtimunad

4h • Keskmine

Tatrapliinid

35min • Lihtne

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine