Ahjus küpsetatud põdraliha

  • Küpsetusaeg: 12h 30min
  • Keskmine
Ahjus küpsetatud põdraliha

Koostisosad

  • Veiseliha
     1 kg
  • Vesi
     3.5 dl
  • Punane vein
     1 dl
  • Mesi
     1 spl
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Must terapipar
     3 tk
  • Tüümian
     1 spl
  • Loorberileht
     1 tk
  • Sool
     0.25 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas valmistada põdraliha? Selle küpsetamine ahjus võtab aega, aga tulemus on maitsev ja mahlakas ahjuroog, mis sobib nii jõuludeks kui muudeks sündmusteks. Põdraliha asemel võib kasutada ka rostbiifi või veiseliha.

Kuumuta ahi 90 °C-ni.

Pane külmutatud lihatükk (eelistatult põdraliha) ahjukindlasse vormi. Pane vorm ahju alumisse ossa umbes 6 tunniks või kuni liha sisetemperatuur on 65 °C.

Aja keema kõik soolveeks vajalikud koostisosad. Lase jahtuda.

Pane kuum steik kahekordsesse kilekotti ja vala soolvesi peale. Sõlmi kilekott kokku ja pane ööseks või vähemalt 6 tunniks külmikusse.

Võta steik välja ja pühi kergelt majapidamispaberiga. Lõika serveerimisel õhukesteks viiludeks. Serveeri spinatignocchi ja marineeritud roheliste tomatitega.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Seene-karri supp

40min • Lihtne

Prae antrekoot

35min • Lihtne