Ahjulillkapsas vürtsika läätsepajaga

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Ahjulillkapsas vürtsika läätsepajaga
Demo Kaev
Demo retseptid

Koostisosad

  • Lillkapsas
     1 kg
  • Paprika kollane
     2 tk
  • Läätsed mustad
     250 g
  • Purustatud tomati konserv
     400 g
  • Tšillipipar
     1 tk
  • Granaatõun
     1 tk
  • Mandlilaastud
     20 g
  • Kaneelikoor
     2 tk
  • Aedviljapuljong Food stuudio
     750 ml
  • Apelsin
     1 tk
  • Küüslaugusool
     1 tls
  • Cayenne pipar
     0.5 tls
  • Vürtsköömned
     1 tls
  • Koriander
     1 tls
  • Jahvatatud paprika
     1 tls
  • Õli
     50 ml
  • Laim
     1 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puhasta lillkapsas suurematest lehtedest ja lõika juurikas alt sirgeks.

Sega kokku küüslaugusool, Cayenne pipar, vürtsköömned, koriander, paprikapulber, õli ja värske laimimahl.

Kata pintsliga lillkapsas ühtlaselt nii, et marinaad värviks ta kollakaks. Seejärel aseta lillkapsas küpsetuskotti. Küpsetuskott hoiab lillkapsast liigse kuivamise eest.

Kuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta lillkapsast seal 60 minutit.

Kuumuta pann, prae kergelt läbi köögiviljad ning lisa läätsed.

Kuumuta kergelt ja lisa juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong. Aseta hautisesse kaneelikoor, apelsinikoor, pooled mandlilaastud ja tšilli rattad.

Jäta hautis tasasele tulele hauduma seniks kuni on läätsed pehmed.

Kui hautis ja lillkapas on valmis, serveeri hautis ja lillkapas koos ülejäänud koguse mandlilaastudega ja granaatõuna seemnetega.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Demo retseptid

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Katri Merisalu
Katri retseptid