Ahjuhani mandariini ja kapsa täidisega

  • Küpsetusaeg: 3h 20min
  • Keskmine
Ahjuhani mandariini ja kapsa täidisega
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Hani
     3.2 kg
  • Hautatud kapsas
     0.5 kg
  • Mandariin
     3 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      maitsestamiseks
  • Kardemon
      maitse järgi
  • Tüümian
     
  • Küüslauk
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pidulaual peab olema korralik roog, mis täidab kõikide kõhud. Ahjuhani mandariini ja kapsa täidisega on just selleks ning sobib ideaalselt jõululauale. 

Sügavkülmutatud hani pane külmkappi sulama 2 päeva enne töötlemist.

Maitsesta lind soola, pipra, küüslaugu, tüümiani ja õli seguga. Seest ja väljast hõõru korralikult maitsed sisse, kui võimalik, siis ka naha alla.

Puhasta mandariinid ja sega kapsaga. Maitsesta täidis kardemoniga.

Täida hani ja seo jalad kinni, nii jääb lind mahlasem. Lisa ahjuplaadile 500 ml vett ja küpseta ahjus 165 kraadi juures 2,5–3 tundi vahepeal kastes.

Sarnased retseptid

Böff a la TarTar

40min • Keeruline
Demo Kaev
Rimi peakokk