Ajakiri Toit&Trend
Elustiiliajakiri

Mida melonist teha?

Puuviljad • 05 August, 2019
Mesiselt lõhnav magus melon on parim suvine magustoit. Anname mõned näpunäited, kuidas seda suurepärast vilja kõige paremini ära kasutada.
  1. Melon ei taha pikka seismist. Pooltoored viljad suudavad toatemperatuuril järelvalmida, kuid riknemine algab kiirelt. Kuigi botaaniliselt kuuluvuselt on melon köögivili, süüakse teda nagu puuvilja – enamasti toorelt, salatina või magustoiduna.
  2. Itaallased mässivad meloni ümber singiviilu – prosciutto – ja söövad seda eelroana. Magus-mahlane melon ja kuiv-soolakas sink sobivad teineteist kenasti täiendama.
  3. Meloniga sobivad ka teised soolakad maitsed – koos kitsejuustu ja fetaga saab väga toredaid salateid.
  4. Melon sobib kokku kurgiga – nad on lähedalt sugulased. Tee need koos salsakastmeksvõi külmsupiks.
  5. Meloni maitsega sobivad väga hästi avokaado, pähklid, mandlid, tsitruselised ja piparmünt.
  6. Täites pooleks lõigatud ja seemnetest puhastatud meloni portveini või Madeiraga, saab kiire ja lihtsa suvise magustoidu.
  7. Pooleks lõigatud ja tühjaks uuristatud melonikoor sobib suvesalati serveerimisnõuks

Loe siit, miks peaksid suvel rohkem meloneid sööma.


Populaarsed artiklid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.