3 fakti Andre Juustufarmi juustudest

Piimatooted • 07 Märts, 2019
Kas oled märganud, et Rimi kauplustes on müügil Andre Juustufarmi imemaitsvad juustud? Siinkohal leiad kolm põhjust, miks oma järgmisesse ostukorvi lisada mõni nende suurepärane juust.

Juustu maitse saab alguse põllul

Taimed, mis on magusamad – sisaldavad rohkem erinevaid suhkruid, annavad rohkem energiat loomale. Läbi looma piimale. Meie juustupiim on magusa alatooniga. Juustu valmistavad juusturiiulil laagerdudes bakterid, kes toituvad piima suhkrust, ehk laktoosist. Pea neli aastat tagasi, enne juustu valmistamisega alustamist vaatasime üle oma Mummukeste (nii kutsume oma farmis lehmi) ninaesise. Nii varumegi sööda kõrreliste rohumaadelt ning maisist. Mais läheb söödaks terve taimena. Lehed, vars ja tõlvikud. Väga tähtsat rolli juustu maitses mängib ka Eestimaa suvi. Mida rohkem päikest, seda rohkem energiat taimedes ja seda paremate värvi-, lõhna- ja maitseomadustega on juust.

Valmistame juustud täispiimast

Me ei võta piimast midagi ära, me ei koori piima, ei töötle teda füüsiliselt. Nii jäävad erinevad piima koostisosad terveks. Piimale lisatavad erinevad bakterkultuurid suudavad sellist piima paremini laagerduse ajal töödelda ja tulemuseks on juustul ilus värv, iseloomulik lõhn ja täidlane maitse. Sellisel juustul tekivad aja jooksul (alates umbes seitsmendast laagerduskuust) kristallid, mis laagerdudes suuremaks kasvavad ning mõnusasti hamba all krõmpsuvad.

Meie juustud on laktoosivabad

Laktoosivabad on juustud, mis on laagerdunud vähemalt kaks kuud. Meie sortimendis on sellisteks juustudeks Andre Grand, Andre Prima, Andre Grand Old ning Andre Prima Old. Kaks esimest on laagerdunud vähemalt 3 kuud ning kaks viimast vähemalt 12 kuud. Kuidas saab juust laktoosivabaks? Juustupiimale lisatud bakterkultuur, kes annab erinevatele juustudele erinevaid maitseid, peab saama süüa oma elu- ja töötegevuseks. Tema toiduks on piimasuhkur ehk laktoos. Tavaliselt suudavadki bakterid laktoosi paari kuuga ära süüa ning juust on laktoosivaba.


Populaarsed artiklid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.