IDUST IDEENI: suvised sorbetid

Magus • 06 Juuni, 2025
Kui päike kõrvetab ja suvi on täies hoos, on parim aeg nautida midagi tõeliselt jahutavat, värskendavat ja kerget. Sorbett on ideaalne valik – see on piimavaba jäine maius, mis laseb särada hooajaliste viljade ehedal maitsel. Lisaks on sorbettide valmistamine üllatavalt lihtne.
Siin on kolm sorbeti retsepti – arbuusi, maasika ja suvemarjade. Kõik need valikud on valmistatavad ilma jäätisemasinata, vajavad vaid veidi aega ja kannatust. 
 

Arbuusisorbett

  • 500 g püreestatud seemntest puhastatud arbuusi
  • 1,5 dl vett
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1 laimi koor ja mahl
  1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vesi ja suhkur, sega, kuni suhkur on sulanud. Panesegu jahtuma.
  2. Püreesta arbuus. Sega kokku suhkrusiirup, arbuusipüree ja laimikoor ja -mahl. Vala saadud mass karpi. Pane paariks-kolmeks tunniks sügavkülma.
  3. Sega jäätunud massi mõned korrad kahvliga. Tõsta segu uuesti sügavkülma ja sega seda umbes iga tunni tagant, kuni segu saavutab sulle meelepärase konsistentsi.

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Maasikasorbett

  • 500 g maasikaid
  • 100 g suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  1. Tükelda maasikad ja sega need siis suhkruga. Jäta tunniks ajaks seisma. Sega aeg-ajalt. Nii ei jää sorbetti lahustumata suhkrukristalle.
  2. Püreesta maasikad koos eraldunud vedelikuga, lisa siis sidrunimahl ja sega ühtlaseks massiks. Vala saadud segu karpi ja pista sügavkülma.
  3. Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda – nii lõhud tekkivaid jääkristalle.
  4. Veidi aega enne serveerimist tõsta sorbett tavakülmikusse, et ta veidi pehmeneks.

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Suvemarjasorbett

  • 200 g vaarikaid
  • 150 g mustikaid
  • 150 g musti sõstraid
  • 80 ml agaavisiirupit
  1. Pane kõik marjad ja agaavisiirup purustajasse ja purusta ühtlaseks massiks. Vala saadud segu karpi ja pista sügavkülma.
  2. Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda – nii lõhud tekkivaid jääkristalle.
  3. Veidi aega enne serveerimist tõsta sorbett tavakülmikusse, et ta veidi pehmeneks.


Populaarsed artiklid