IDUST IDEENI: suvised sorbetid

Siin on kolm sorbeti retsepti – arbuusi, maasika ja suvemarjade. Kõik need valikud on valmistatavad ilma jäätisemasinata, vajavad vaid veidi aega ja kannatust.
Arbuusisorbett
- 500 g püreestatud seemntest puhastatud arbuusi
- 1,5 dl vett
- 1-1,5 dl suhkrut
- 1 laimi koor ja mahl
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel vesi ja suhkur, sega, kuni suhkur on sulanud. Panesegu jahtuma.
- Püreesta arbuus. Sega kokku suhkrusiirup, arbuusipüree ja laimikoor ja -mahl. Vala saadud mass karpi. Pane paariks-kolmeks tunniks sügavkülma.
- Sega jäätunud massi mõned korrad kahvliga. Tõsta segu uuesti sügavkülma ja sega seda umbes iga tunni tagant, kuni segu saavutab sulle meelepärase konsistentsi.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Maasikasorbett
- 500 g maasikaid
- 100 g suhkrut
- 1 sl sidrunimahla
- Tükelda maasikad ja sega need siis suhkruga. Jäta tunniks ajaks seisma. Sega aeg-ajalt. Nii ei jää sorbetti lahustumata suhkrukristalle.
- Püreesta maasikad koos eraldunud vedelikuga, lisa siis sidrunimahl ja sega ühtlaseks massiks. Vala saadud segu karpi ja pista sügavkülma.
- Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda – nii lõhud tekkivaid jääkristalle.
- Veidi aega enne serveerimist tõsta sorbett tavakülmikusse, et ta veidi pehmeneks.
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Suvemarjasorbett
- 200 g vaarikaid
- 150 g mustikaid
- 150 g musti sõstraid
- 80 ml agaavisiirupit
- Pane kõik marjad ja agaavisiirup purustajasse ja purusta ühtlaseks massiks. Vala saadud segu karpi ja pista sügavkülma.
- Sega või vahusta iga poole-kolmveerand tunni tagant 3 korda – nii lõhud tekkivaid jääkristalle.
- Veidi aega enne serveerimist tõsta sorbett tavakülmikusse, et ta veidi pehmeneks.