Korduma kippuvad jäägid ehk mida teha järelejäänud leivast?

Korduma kippuvad jäägid • 22 Oktoober, 2025
Vahel jõuab leiva parim-enne kuupäev ootamatult kätte, sama ootamatult võib ka leivakott keset hommikust kiirustamist lahti ununeda. Leiva päästmiseks on aga väga palju võimalusi. 🍞

Tee kuivanud leivast riivleiba.

Samamoodi nagu riivsaia, saab riivleiba kasutada paneeringuks, suppide või kastmete paksendamiseks või tordipõhjaks.

  • Tee leib väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, masina puudumisel võid leiva ka riivida.
  • Laota leivapuru ühtlase kihina ahjuplaadile ja rösti leib 160 kraadi juures aeg-ajalt segades krõbedaks.

Valmista leivasuppi.

Nostalgiline ja lihtne valmistada – leivasupp on üks lihtsamaid roogasid, mida suuremate leivajääkidega valmistada.

  • Tükelda tahke leib ja leota seda vees või õunamahlas.
  • Lisa suhkrut ja kaneeli ning keeda supiks. Võid supi saumikseriga ühtlaseks töödelda.
  • Soovi korral lisa supi sisse rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või miks mitte ka õunu.

Tee küüslauguleibu.

Küüslauguleivad on soodne suupiste, mida on imelihtne valmistada. Lisaks saab neid ise valmistades endale sobilikke maitseiaineid kasutades küüslauguleivad täiesti oma nägu teha!

  • Tükelda tahke leib suupärasteks tükkideks
  • Friteeri või prae pannil koos purustatud küüslaugu ja soolaga krõbedaks.
  • Serveeri koos hapukoorekastmega.

Tee tahkest leivast sooja juustuleiba.

  • Kiire, toitev ning tahkunud leivast saab taas pehme ja maitsev kõhutäis.
  • Määri tahke leib võiga, tõsta sinna peale riivitud juustu või juustuviil. Võid lisada ka tomativiilu.
  • Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kuni juust on sulanud.

Populaarsed artiklid