Jörgen Kohal
Peakokk

Kuidas grillida? Grillimise põhitõed!

Grill • 02 Aprill, 2018
Kõik me arvame, et oskame grillida ning meie valmistatud grill on alati parim. Vaatamata sellele, et grillimise juures mõned põhitõed, mida tasub aeg-ajalt meelde tuletada.

Süüta grill 30 minutit varem

Süüta söegrill pool tundi enne grillima hakkamist. Hallid söed on valmisoleku märk! Pea meeles, et ka gaasigrill peab olema korralikult soe, enne kui sellesse liha asetad.

Vürtsita erinevalt

Kuiv maitseainesegu tuleb enne grillimist toitu sisse hõõruda. Glasuur pintseldatakse grillimise ajal või lõpus mõlema külje peale. Kui soovid liha marineerida, aseta see marinaadi vähemalt 1–2 tundi enne grillimist, soovitatavalt veelgi varem. Kui liha on hea ja tõeliselt kvaliteetne, võid toimida Argentina lihameistrite kombel ja lisada maitse esiletoomiseks üksnes pisut soola.

Ära täida kogu grilli söega

Jäta vabaks pisut pinda, kuhu võid asetada valminud liha, vorstid, kanaliha ja köögiviljad. Kui soovid saada kaudset kuumust suuremate lihatükkide jaoks, süüta ainult pool grilli.

Kasuta küpsetustermomeetrit

Kui kasutad küpsetustermomeetrit, on väga raske midagi untsu ajada. Oluline on teada, et igal lihal on erinevad sisetemperatuur, mil liha hakkab küpsema. Kõige tavalisema grilli puhul tuleb õnneks kasuks ka kogemus ja kõhutunne, mis ütleb, millal liha on valmis.

Ära kõrveta

Pööra grillitavat toitu aeg-ajalt, et see ei kõrbeks. Kes see ikka soovib süüa liha, mille pind on muutunud tumedamaks kui süsi ise? Ilmselt selliseid maitseid leidub vähe. Seega ära kõnni grilli juures väga kaugele, sest liha tuleb ikka aeg-ajalt pöörata.

Grilltoidu suitsumaitse

Kas tahad anda toidule lõkketule maitset? Kui söed on valmis põlenud, aseta neile kasepilpaid ja hoia grillil kaas peal. Hästi sobivad ka kirsi- või õunapuuoksad. Võta need oma aiast, et liha saaks sinu kodu maitse.


Populaarsed artiklid

Sinu parema teenuse tagamiseks kasutame sellel lehel küpsiseid. Külastades lehekülge nõustud küpsiste kasutamistingimustega.