Jörgen Kohal
Endine peakokk

Grilli lähedastele magustoit

Grill • 08 Aprill, 2018
Grillile ei pea tingimata panema ainult liha. Puuviljade ja järelroogade grillimine on suurepärane viis võtta väsinud sütest viimast.

Grillitud puuviljad

Puuviljad sobivad väga hästi grillimiseks. Kuumus toob magusa maitse esile ja muudab need veelgi mahlasemaks ning mõnusalt karameljaks. Otse grillrestile panekuks vali tahke viljalihaga puuviljad – nektariinid, ananassid, maasikad, rabarber, virsikud, aprikoosid, banaanid või õunad.

Kookide grillimine

Kooke võib grillida kahel moel. Võid asetada ülejäänud keeksitüki või mõne sõõriku otse restile, et anda sellele soe ja mõnus grillimaitse. Kuid koogi võib küpsetadagi otse grillis, kui valad taina vormi või malmpanni. Oluline on grill kaanega katta ja hoida selles ühtlast soojust. Mõlemal puhul sobivad juurde lisamiseks marjad ja vahukoor. Teine variant on grillida fooliumis täiesti tavalist muretainakooki – ülimaitsev ja ühe hetkega valmis.

Puuviljad fooliumis

Fooliumi pakitud puuviljadele ei jää külge samasugust grillimaitset, kuid seevastu on sul suurem võimalus fooliumi sisu muuta. Näiteks marju, küpseid ploome või mangot võib olla raske otse restil grillida, kuid fooliumi sisse sobivad need hästi. Kasuta maitsestamiseks laimi, võid, suhkrut või vürtse.

Juust grillil

Grillimiseks sobivad hästi sellised koorikuga dessertjuustud nagu Camemberti, Chévre ja Brie juust. Grilli juustu umbes kaks minutit kummaltki poolt. Võta juust grillilt enne kui koorik praguneda jõuab. Serveeri koos magusaga – grillitud puuviljade või moosiga.


Populaarsed artiklid