Veiseliha grillburger ja friikartulid

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Veiseliha grillburger ja friikartulid
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

Veiselihakotlet

  • Veisehakkliha
     1 kg
  • Petersell
     1 punt (-i)
  • Tšillihelbed
     0.5 tls
  • Sool ja pipar
      maitse järgi
  • Oliiviõli
     3 spl

Värske soolakurk

  • Kurk
     0.5 kg
  • Sool
      maitse järgi
  • Vesi
     600 ml
  • Till
      4 oksa
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)

Majonees

  • Majonees
     300 g
  • Dijoni sinep
     2 spl
  • Tšillihelbed
     1 tls

Friikartulid

  • Bataat
     500 g
  • Kartul
     500 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Õli
      määrimiseks

Burgerikukkel

  • Burgerikukkel
     4 tk

Salatileht

  • Salatileht
     1 tk

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Alustame suvist grillihooaega veiselihaburgeri ja krõbedate friikartulitega. Burgerit vürtsitab tšilline majonees ja värskust annab krõmpsuv soolakurk. 

Esmalt valmista burgeri kotlet.
Sega lihaga kokku maitseained ja hakitud petersell. Jäta mass 1h külmikusse seisma. Jaga liha 4ks võrdseks osaks, oleneb kui suuri kotlette soovid.
Valmista värske soolakurk.
Lõika kurk sobiva suurusega sektoriteks. Valmista soolasema poolne soolvesi ja kalla kurkidele. Lisa juurde tillioksad ja küüslauguküüned. Võimalusel jäta kurgid ööpäevaks seisma.
Valmista lihtne majoneesikaste.
Sega sinep ja tšillihelbed kokku majoneesiga ja aseta kas pritskotti või jäta kausiga seisma.
Valmista friikartulid.

Lõika bataat ratasteks ja koori ära, tükelda seejärel sobiva suurusega kangideks. Maitsesta soolaga ja määri õliga. Aseta ahjuplaadile. Lõika kartul sektoriteks ja määri õliga ning maitsesta soolaga. Lisa bataadi juurde küpsetusplaadile. Soovi korral pole pestud kartulit vaja koorida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni kartul ja bataat on pehmed, umbes 20-25 minutit. Viimase lihvi ja kuldpruuni jume võib anda grilli all.

Aja grill kuumaks, lisa õli ja aseta kotletid grillile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pruunista ka saiad ja kergelt tomati rattad. Lisa veel Gouda juust või mõni muu meelepärane juust. Lisa burgerile punased marineeritud sibulad, mille leiad Rimi salatibaarist, mis sobivad ideaalselt burgerile lisandiks.
Lao kokku kihtidena sai, majonees, soolatud kurgid, kotlet, juust, salatileht, punane sibul, teine kiht majoneesi ja saia mütsike. Kõrvale serveeri friikartulid koos järelejäänud majoneesiga.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk