Veiseliha grillburger ja friikartulid
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Veiselihakotlet
-
Veisehakkliha1 kg
-
Petersell1 punt (-i)
-
Tšillihelbed0.5 tl
-
Sool ja piparmaitse järgi
-
Oliiviõli3 spl
Värske soolakurk
-
Kurk0.5 kg
-
Soolmaitse järgi
-
Vesi600 ml
-
Till4 oksa
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
Majonees
-
Majonees300 g
-
Dijoni sinep2 g
-
Tšillipipar1 tl
Friikartulid
-
Bataat500 g
-
Kartul500 g
-
Soolmaitse järgi
-
Õlimäärimiseks
Burgerikukkel
-
Burgerikukkel4 tk
Salatileht
-
Salatileht1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Alustame suvist grillihooaega veiselihaburgeri ja krõbedate friikartulitega. Burgerit vürtsitab tšilline majonees ja värskust annab krõmpsuv soolakurk.
Esmalt valmista burgeri kotlet.
Sega lihaga kokku maitseained ja hakitud petersell. Jäta mass 1h külmikusse seisma. Jaga liha 4ks võrdseks osaks, oleneb kui suuri kotlette soovid.
Valmista värske soolakurk.
Lõika kurk sobiva suurusega sektoriteks. Valmista soolasema poolne soolvesi ja kalla kurkidele. Lisa juurde tillioksad ja küüslauguküüned. Võimalusel jäta kurgid ööpäevaks seisma.
Valmista lihtne majoneesikaste.
Sega sinep ja tšillihelbed kokku majoneesiga ja aseta kas pritskotti või jäta kausiga seisma.
Valmista friikartulid.
Lõika bataat ratasteks ja koori ära, tükelda seejärel sobiva suurusega kangideks. Maitsesta soolaga ja määri õliga. Aseta ahjuplaadile. Lõika kartul sektoriteks ja määri õliga ning maitsesta soolaga. Lisa bataadi juurde küpsetusplaadile. Soovi korral pole pestud kartulit vaja koorida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni kartul ja bataat on pehmed, umbes 20-25 minutit. Viimase lihvi ja kuldpruuni jume võib anda grilli all.