Veganburger grillitud tofuga

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Lihtne
Veganburger grillitud tofuga
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Burgerikukel Leibur
     2 viil (-u)
  • Tofu
     160 g
  • Laim
     1 tk
  • Õli
     10 g
  • Tšillipipar
     10 g
  • Jahvatatud koriander
     10 g
  • Rukola
      serveerimiseks
  • Portobelli seen
     2 tk
  • Avokaado
     1 tk
  • Marineeritud kurgid
      serveerimiseks
  • BBQ-kaste
      serveerimiseks
  • Sool
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kes ütles, et veganitele ei ole ühtegi burgerit? Muidugi on! Burgeri vahel ei pea alati olema lihast valmistatud kotlet, vaid seda sobib hästi asendama ka tofu.

Rösti Leiburi burgerikukkel (eelistatavalt kliidega) õrnalt.

Tofu marineerimiseks sega kokku laimikoor ja -mahl, õli, tšilli ja koriander. Marineeri 1 tund.

Lõika marineeritud kurk ning avokaado.

Aseta portobello seen kuumale grillile ning grilli umbes 2 minutit mõlemalt küljelt. Seejärel maitsesta portobello seen soolaga. Grilli tofut umbes 1 minut mõlemalt poolt.

Komponeeri endale tervislik ja maitsev veganburger.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Böff a la TarTar

40min • Keeruline