Vaarikarullid
-
Küpsetusaeg: 2h
-
Lihtne

Koostisosad
-
Piim300 ml
-
Jahu500 g
-
Kuivpärm8 g
-
Või20 g
-
Vaarikad250 g
-
Suhkur1 spl
-
Sool0.5 tl
-
Piparmünt
Glasuur
-
Või180 g
-
Tuhksuhkur120 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista tainas. Pudista kaussi 8 g pärmi, lisa 1 spl suhkrut ja 1 tl soola.
Lisa 300 ml sooja piima. Sega hoolikalt.
Lisa 500 g jahu ja sega ühtlaseks.
Rulli tainas lahti ja määri seda 20 g sulavõiga.
Lõika tainas peenemateks ribadeks.
Kata tainaribad 2/3 ulatuses marjade ja hakitud piparmündilehtedega. Puista peale 1 spl suhkrut ja 1 tl jahu, mudi tainast veidi sõrmedega.
Keera tainaribad rulli, aseta ahjuplaadile nii, et riba ots jääb rulli alla.
Kata ahjuplaat toidukilega ja lase rullidel kuni 2 tundi kerkida.
Enne küpsetamist pintselda rullid üle lahtiklopitud munaga, küpseta eelkuumutatud ahjus 200 °C juures 15 minutit.
Valmistage glasuur. Sega 180 g võid 120 g tuhksuhkruga, kuni moodustub ühtlane glasuur.
Nirista glasuur valmis vaarikarullidele.