Vaarikarullid

  • Küpsetusaeg: 2h
  • Lihtne
Vaarikarullid

Koostisosad

  • Piim
     300 ml
  • Jahu
     500 g
  • Kuivpärm
     8 g
  • Või
     20 g
  • Vaarikad
     250 g
  • Suhkur
     1 spl
  • Sool
     0.5 tl
  • Piparmünt
     

Glasuur

  • Või
     180 g
  • Tuhksuhkur
     120 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista tainas. Pudista kaussi 8 g pärmi, lisa 1 spl suhkrut ja 1 tl soola.
Lisa 300 ml sooja piima. Sega hoolikalt.
Lisa 500 g jahu ja sega ühtlaseks.
Rulli tainas lahti ja määri seda 20 g sulavõiga.
Lõika tainas peenemateks ribadeks.
Kata tainaribad 2/3 ulatuses marjade ja hakitud piparmündilehtedega. Puista peale 1 spl suhkrut ja 1 tl jahu, mudi tainast veidi sõrmedega.
Keera tainaribad rulli, aseta ahjuplaadile nii, et riba ots jääb rulli alla.
Kata ahjuplaat toidukilega ja lase rullidel kuni 2 tundi kerkida.
Enne küpsetamist pintselda rullid üle lahtiklopitud munaga, küpseta eelkuumutatud ahjus 200 °C juures 15 minutit.
Valmistage glasuur. Sega 180 g võid 120 g tuhksuhkruga, kuni moodustub ühtlane glasuur.
Nirista glasuur valmis vaarikarullidele.

Sarnased retseptid

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine