Vaarikakook tahiiniga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Vaarikakook tahiiniga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Muna
     4 tk
  • Kookossuhkur
     200 g
  • Tahiini
     150 g
  • Kookosõli
     6 spl
  • Sidrun
     1 tk
  • Vanill
     1 tls
  • Mesi
     2 spl
  • Toortatrajahu
     100 g
  • Mandlijahu
     170 g
  • Sooda
     1 tls
  • Sool
     0.25 tls
  • Vaarikad
     150 g

Kate

  • Kookosõli
     6 spl
  • Tahiini
     3 spl
  • Külmutatud vaarikad
     1.5 dl
  • Mesi
     2 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pehme ja seest mõnusalt niiske vaarikakook maitseb tänu seesamiseemnepastale ehk tahiinile natuke nagu halvaa. Tegu on gluteenivaba koogiga, kus nisujahu asemel kasutatud toortatra- ja kookosjahu.

Sulata kookosõli madalal kuumusel. Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Lisa munavahu hulka tahiini, kookosõli, mesi, vanill, sidrunimahl ja peenelt riivitud koor.

Sega teises kausis toortatrajahu, mandlijahu, sool ja sooda. Sega jahusegu vedelate ainete hulka ja lisa vaarikad. Sega kõik omavahel läbi. Määri koogitainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale (32 x 22 cm) ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 25–35 minutit, kuni kook on äärtest kuldne. Lase jahtuda.

Katte jaoks sega sulanud kookosõli, tahiini, mesi ja vaarikajahu. Kui kasutad terveid külmkuivatatud marju, töötle need eelnevalt kannmikseris või kohviveskis peeneks jahuks. Vala vaarikakate koogile ja lase umbes 1 tund külmkapis taheneda. Lõika kook väikesteks ruutudeks ja naudi.

Sarnased retseptid

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine