Uhke šokolaaditort piparkookidega

  • Küpsetusaeg: 4h
  • Keskmine
Uhke šokolaaditort piparkookidega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Muna
     8 tk
  • Suhkur
     200 g
  • Või
     80 g
  • Nisujahu
     200 g
  • Sool
     0.25 tls
  • Küpsetuspulber
     2 tls
  • Tume šokolaad
     175 g

Kreem

  • Vanillikohupiim
     200 g
  • Maitsestamata toorjuust
     250 g
  • Vahukoor
     200 ml
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Valge šokolaad
     75 g
  • Želatiin
     1 tls
  • Vesi
     2 spl
  • Mustad sõstrad
     100 g

Siirup

  • Mustasõstramoos
     3 spl
  • Vesi
     100 ml

Soolakaramellikaste

  • Või
     30 g
  • Fariinsuhkur
     3 spl
  • Vahukoor
     70 ml
  • Meresool
     0.25 tls

Kate

  • Piparkoogitaigen
     
  • Rosmariini oks
     
  • Mustad sõstrad
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Unelmate šokolaaditort sisaldab jõuludel ka piparkooki. Maitsemeeled panevad tööle ka mustsõstrad ning toorjuust, mis loovad imelise kreemi.

Vooderda kaks 20 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi küpsetuspaberiga.

Vahusta munad suhkruga. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga. Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga ning lase mõni minut jahtuda. Lisa šokolaadisegu munavahule ja sega hulka ka kuivained. Sega ettevaatlikult kõik ühtlaseks tainaks.

Vala tainas võrdselt kahte vormi. Küpseta 190-kraadises ahjus 35–45 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Jahuta ja eemalda vormist.

Lõika koogid kõigepealt tasapinnaliseks ja siis nii, et saad kolm võrdset biskviidikihti. Tõenäoliselt jääb biskviiti üle, seda saad kasutada näiteks rummikoogi tegemiseks.

Siirupi valmistamiseks kuumuta mustasõstramoos ja vesi väikeses potis. Tõsta esimene kiht biskviiti tagasi küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Niisuta seda siirupiga.

Kreemiks vahusta omavahel toorjuust, kohupiim, vahukoor ja vanillsuhkur kergelt vahtu. Sega želatiin veega, jäta paisuma. Sulata valge šokolaad ja lase jahtuda. Sulata ka želatiin ning jahuta mõni minut. Nirista sulašokolaad kreemi sisse, samal ajal segades. Tee sama želatiiniseguga. Sega kõik veel kord korralikult läbi.

Määri kolmandik kreemist esimesele biskviidikihile. Puista kreemi peale mõni must sõstar. Tee järgmise kahe kihiga samamoodi. Lase  tordil 2 tundi külmas seista. Küpseta piparkoogid ja lase jahtuda.

Karamellikastme jaoks kuumuta potis või, suhkur, koor ja sool. Lase 5–7 minutit podiseda. Kaunista tort karamellikastme, piparkookide
ja rosmariiniokstega.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid