Tornaadokartulid

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine
Tornaadokartulid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Kartul
     4 tk
  • Või
     3 g
  • Parmesan
     4 g
  • Küüslaugupulber
     1 g
  • Jahvatatud paprika
     1 g
  • Sool
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tornaadospiraalina vardasse aetud kartulid on lahe vaheldus tavapärastele ahjukartulitele. Kindlasti rõõmustavad sedasorti kartulivarraste üle pere noorimad liikmed. Varu spiraalitamiseks aega ja kannatust, aga tulemus on väikest nikerdamist väärt!

Torka kartulikoortesse puitvardaga mõni auk.
Pane kartulid mikrolaineahju ja eelküpseta täisvõimsusel 3 minutit. Lase mõni minut mikrolaineahjus seista ja jahtuda, et saaksid neid edasi käsitseda. Kui sul mikrot kodus pole, pole hullu – varraste küpsetamine võtab siis lihtsalt rohkem aega.
Torka puidust grilltikk kartuli ühest otsast sisse ja lükka ettevaatlikult teisest otsast välja. Katsu grilltikk kartulist läbi suruda üsna otse ja keskelt.
Võta väiksem terav nuga ja lõika kartuli ühte otsa risti lõige kuni nuga puutub vastu grilltikku.
Ettevaatlikult kartulit käes keerates ja nuga väikese diagonaali all hoides lõika järjest edasi, nuga vastu grilltikku hoides (vahepeal ei ole lõiget vaja katkestada), nii et lõpuks moodustub spiraalikujuline sisselõige terve kartuli ulatuses. Võib-olla ei tule esimese kartuliga just ideaalne tulemus, kuid ole muret – järgmisega on asi juba käpas.
Tõmba kartulispiraal ettevaatlikult veidi laiali.
Sulata või.
Sega omavahel parmesan, küüslaugupulber, paprikapulber ja sool.
Pintselda kartulispiraalid sulavõiga kokku, et ka spiraalide sisemus saab võiseks.
Puista kausi kohal või lõikelaual spiraalidele maitsestatud segu, et need oleks üleni kaetud.
Tõsta vardad ahjuvormi nii, et vardaotsad jäävad toetuma vormi servadele. Kui nii parajat vormi ei ole, aseta vardad lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 50 minutit kuni spiraalid on küpsed ja krõbedad. Kui kartulid lähevad lõpuosas pealt liiga pruuniks, kata fooliumiga.

Sarnased retseptid

Pizza wrap

25min • Lihtne