Toortatra-peedi-risoto

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Toortatra-peedi-risoto
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Sibul
     1 tk
  • Oliivõli
     2 spl
  • Rimi toortatar
     2.5 dl
  • Aedviljapuljong
     500 ml
  • Riivitud peet
     350 g
  • Rimi Fetika juust
     200 g
  • Sidrunimahl
     1 spl
  • Hakitud till
     
  • Sool
     
  • Pipar
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Risotolaadne toortatrast ja peedist roog ei sisalda liha, kuid on toitev ja pakub süües rahuldust. Ideaalne talvine külma ilma toit.

Haki sibul. Kuumuta suurel sügaval pannil või potis õli. Lisa sibul ja prae madalal kuumusel läbipaistvaks.

Puista hulka sõelal külma vee all läbi pestud toortatar, puljong ja riivitud peet. Lase 15–20 minutit podiseda, kuni peaaegu kogu vedelik on tatrasse imbunud.

Maitsesta soola ja musta pipraga. Kui soovid, lisa ka sortsuke sidrunimahla, see lisab mõnusat värskust. Serveerides pudista roale juustu ja raputa peale hakitud tilli.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Vegan tacod

40min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja