Toortatra ja lambaliha pada

  • Küpsetusaeg: 1h 25min
  • Keskmine
Toortatra ja lambaliha pada
Talu Toidab
Eesti maa & mahe toit

Koostisosad

  • Lamba kintsuliha
     300 g
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Rosmariin
     1 tk
  • Tüümian
     1 tl
  • Õli
      praadimiseks
  • Pipar
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Toortatar
     1 klaas (-i)
  • Klaas puljongit
     2

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Retsepti autor on Angelica Udeküll.

Lambaliha puhasta kelmetest ja lõika paari cm suurusteks kuubikuteks. Lambaliha asemel võid kasutada ka veiseliha.

Sibul ja küüslauk koori ja lõika viiludeks.

Pruunista kuumal pannil liha, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi.

Puista lihale tüümian ja oksake rosmariinilehekesi. Seejärel kuumuta õlis sibul ja küüslauk ning tõsta lihale. Puljong lase keema.

Tatar pese voolava vee all, pane potti ja vala peale pool puljongist.

Keeda umbes 5 minutit, seejärel tõsta tatar küpsetuspotti lihale. Lisa ülejäänud puljong.

Kata ahjupott kaane või foolimiga ja tõsta 160-kraadisesse ahju umbes 1 tunniks järelküpsema.

Kui roog tundub liiga kuiv, võid vajadusel puljongit lisada.

Serveeri rooga hapukoore või seenekastmega.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid