Taliõunasalat sinihallitusjuustuga

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne
Taliõunasalat sinihallitusjuustuga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Salat

  • Pekanipähkel
     100 g
  • Kõrvitsaseemned
     2 spl
  • Vahtrasiirup
     3 spl
  • Prosciutto
     100 g
  • Kaneel
      näpuotsatäis
  • Taliõun
     2 tk
  • Avokaado
     2 tk
  • Rukola
     100 g
  • Granaatõun
     1 tk
  • Sinihallitusjuust
     100 g
  • Sool
     
  • Pipar
     

Õunavinegrettkaste

  • Oliiviõli
     4 spl
  • Õunasiidriäädikas
     2 spl
  • Dijoni sinep
     1 tl
  • Mesi
     2 tl
  • Tüümian
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Talvistest krõmpsudest õuntest valmistatud salat, millele juurde sätitud röstitud pekanipähklid ja sinihallitusjuust. Sobib hästi peolauale kergemaks eelroaks või praekõrvaseks.

Kuumuta ahi 180 kraadini

Sega kokku pekanipähklid, kõrvitsaseemned, vahtrasiirup ja kaneel ning laota see ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kõige peale pane prosciutto

Tõsta plaaditäis ahju ja rösti seda 10–15 minutit kuni prosciutto muutub krõbedaks. Jälgi, et segu ei kõrbeks, vajaduse korral lühenda küpsemisaega
Tõsta segu ahjust välja, puista pähklitele soolahelbeid ja jäta ootele
Viiluta õunad ja avokaado ning sega need kausis kokku rukola ja granaatõunaseemnetega
Sega omavahel salatikastme ained, kalla segu salatile peale ja sega kõik läbi
Lisa ahjus röstitud pähklid ja seemned, tükeldatud prosciutto ning puista üle peeneks murendatud sinihallitusjuustuga

Sarnased retseptid

Grillitud banaan

5min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.