Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Pärmi lehttaigen
     250 g
  • Ürdid
     1 peotäis (-t)
  • Spargel
     200 g
  • Kohvikoor
     300 ml
  • Riivitud juust
     200 g
  • Muna
     2 tk
  • Külmsuitsulõhe
     200 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Oliiviõli
     
  • Hernevõrsed
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid veelgi paremini sobib see koos külmsuitsulõhega.

Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et see kataks põhja ja küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota peale tükeldatud juust.

Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel ja piserda sellele oliiviõli.

Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit, kuni tainas on kuldne ning pirukatäidis kalgendunud.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja