Koostisosad
-
Vutimuna12 tk
-
Hakkliha300 g
-
Küüslaugupulber1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Petersell2 g
-
Parmesan1 dl
-
Kanamuna2 tk
-
Panko1.5 dl
-
Õlifrittimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Krõbeda koorikuga lihaümbrises küpsenud vutimunad on tõeline maiuspala kõikidele liha- ja munasõpradele. Kui klassikalised Šoti munad valmistatakse kanamunaga, siis vutimuna on siin väga nutikaks asenduseks. Sedasi saab kartmatult isegi mitu muna põske pista! Selliseid mune võib serveerida nii soojalt kui ka külma suupistena.
Tõsta vutimunad keevasse vette ning keeda 2 minutit ja 30 sekundit. Keemise ajal pane valmis kauss jääkülma veega. Kohe kui aeg on täis, tõsta munad külma vette. Keetmise täpse aja mõõtmiseks kasuta taimerit, nii jääb vutimunade kollane mõnusalt poolvedel. Koori jahtunud munad.
Sega hakkliha küüslaugupulbri ja soola-pipraga. Jaga see 12 osaks ja vormi igast osast lapik ühtlase paksusega ketas. Puista sinna peale hakitud peterselli, tõsta keskele keedetud vutimuna ja vormi siis munale ühtlane hakklihakiht ümber.
Püherda hakklihapalli esmalt riivitud parmesanis, siis lahtiklopitud munas ja lõpuks panko paneeringus või riivsaias. Kuumuta kastrulis õli (kuumust võid kontrollida õli sisse visatud saiatükiga, see peab kohe hakkama mullitades küpsema).
Tõsta Šoti munad osade kaupa kuuma õli sisse ja friti igast küljest kuldseks. Tõsta vahukulbiga õli seest välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kas soojalt või külmalt.