Seemneleib ubade ja köömnetega

  • Küpsetusaeg: 15h
  • Keskmine
Seemneleib ubade ja köömnetega

Koostisosad

  • Mungoad
     1 dl
  • Vesi
     1 l
  • Päevalilleseemned
     2 dl
  • Kaerahelbed
     2 dl
  • Seesamiseemned
     1.5 dl
  • Chia seemned
     2 spl
  • Mandel
     1 dl
  • Küpsetuspulber
     3 spl
  • Sool
     2 tl
  • Köömned
     1 spl
  • Külm vesi
     3 dl
  • Mesi
     1 spl
  • Oliiviõli
     3 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Leib seemnete ja mungubadega ei ole tavalisest leivast mitte ainult tervislikum, vaid ka mahlasem. Seemneleiva küpsetamiseks ei ole vaja mingit pärmiainet. Sealjuures on see gluteenivaba, kui kasutada puhast kaera.

Loputa kuivatatud mungoad. Pane need kaussi ja kalla peale keevat vett. Jäta ööseks või vähemalt 8 tunniks ligunema. Kurna korralikult.

Sega ligunenud mungoad ja ülejäänud kuivained kaussi.

Sega kokku külm vesi, mesi ja õli ning kalla seemnesegule peale. Sega kokku.

Pressi tainas küpsetuspaberiga kaetud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Jäta u 3 tunniks toatemperatuurile seisma.

Kuumuta ahi 175 °C-ni. Küpseta ahjus kesmisel siinil umbes 70 minutit. Lase leival vormis jahtuda.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Tikrikompoti magustoit

30min • Lihtne

Šokolaadikook peediga

1h 30min • Keskmine

Florentiinid

35min • Keskmine

Tomati bruschetta

30min • Keskmine

Köögivilja-timbaalid

1h • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.